Besökare i hundstallet
Stort hundintresse vid öppet hus.

Idag kom Hundstallets brev med bekräftelse om medlemskap.

Att bli medlem i Hundstallet tycker jag känns riktigt bra. Med över 100 års erfarenhet har tusentals hundar fått nytt hem genom organisationen Svenska Hundskyddsföreningen som startade år 1908

Hundstallets uppgift är att ta emot hundar som av många olika orsaker inte kan eller får vara kvar hos sin ägare. Det kan vara anledningar som att hundens husse/matte är med om sjukdomsfall eller dödsfall.

Hero hälsade på hos Hundstallet öppet hus
Nyfiken Hero vid Hundstallets event öppet hus

Hundar överges och det är även många fall där hundar far väldigt illa i sin boendemiljö och som kommer till Hundstallet efter att myndigheter beslutat att ägaren inte får ha hand om sin hund/hundar.

Hundstallet tar emot hundar under årets alla timmar. För att driva verksamheten är organisationen beroende av donationer av allmänheten och näringsliv eftersom Hundstallet inte uppbär några kommunala eller statliga bidrag.

Kan du tänka dig en omplaceringshund?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Utöver medlemskap, donationer kommer finansiella medel in från person/familjer som väljer att öppna sitt hem för en ny familjemedlem på tassar från Hundstallet och som behöver ett nytt hem.

Medlemskap

Hundstallets medlemsdekal
Hundstallets medlemsdekal

Ett medlemskap kostar 250 kr per år. Då får man en riktigt bra medlemstidning 4 gånger om året där man kan läsa reportage om hundar som omplacerats. Tidningarna brukar även innehålla en hel del veterinär, träningstips och mycket annat.

I mitt kuvert fick jag senaste numret som kom December 2019. Numret innehöll reportage om Grönlandshunden Lusse. Han hade övergivits vid en stolpe i tunnelbanan men som fick ett nytt hem i Jämtland. Där bor han sedan 2 år och får vara mycket på fjället med sin nya husse.

Tidningen Hundstallet nr 4, 2019
Tidningen Hundstallet nr 4, 2019

I numret finns även berättelse om hundstallets personal som under två dagar i januari 2015 kom till en räddningsaktion där de ställdes inför att rädda 18 st polarhundar vid ett hem där personen avlidit och legat död i flera veckor enligt polisen. Hundarna hade överlevt tack vare snö men de var väldigt illa ute och räddades i sista stund.

Läs mer om Hundstallets medlemskap och bli medlem du också.

Dela gärna det här...