Eliot 15 veckor
Eliot 15 veckor
Dela artikeln.

Hundfoto på stan med Nikon 300s och 17-55mm 2,8 gluggen

Träffade på fem sköna vovvar från valp till 8 år. Uppe på Observatoriekullen var 8-åriga franska bulldoggen Gulliver på gång med att stämma av läget ifall det fanns några vackra tikar att morsa på. Han använder sitt luktsinne mer än att spana efter damerna eftersom han är blind på ena ögat, fast det hindrade honom inte det minsta utan han nosade på ordentligt och fick lite bråttom åt ett annat håll.

Hundfoto Gulliver
Gulliver, fransk bulldog 8 år

Hade en plan att röra mig mot Kungsholmen och när jag kom i höjd med Vasaparken var det en Vit herdehund som såg så glad ut. Frågade personerna som hade den om det var ok att plåta och texta ned några rader om vovven. Absolut säger den ena killen och berättar att hon heter Freja och är 2 år.

Hundfoto Freja
Freja 2 år, vit herdehund

På Odengatan ned mot St: Eriksplan står en man med en vovve utanför en korvkiosk och väntar. Lika bra att presentera mig här också och fråga om det är ok att ta en bild . - Javisst det går bra svarar han. Ner på knä och börjar knäppa loss några bilder samtidigt som sällskapet kommer ut från butiken med korvar i händerna och även med en till Laban 2 år, blandras cocker spaniel/dvärgpudel. som såg korven som mer intressant än att posera för en bild. Fast en bild på honom blev det efter lite trixande.

Hundfoto Laban
Laban 2 år, cocker spaniel/ dvärgpudel.

Vidare mot Kungsholmen och på St:Eriksgatan kommer då en för jäkla söt valp staplandes. - Hej där, vilken otroligt fin hund du har, får jag plåta honom blev mina ord. -Visst svarade tjejen och för fram den lilla krabaten som blivit lite blyg och ställt sig bakom matte.

Trots lite osäkerhet kommer valpen fram och jag låter honom kika och nosa på kameran innan jag plåtar honom. Klicksmattret från kameran får honom att först backa lite men är ändå nyfiken och kommer fram igen. Eliot som han heter är bara 15 veckor och är en blandras mellan Jack Russel och Shih tzu.

hundfoto Eliot
Eliot 15 veckor, jack russel/shih tzu

Kontrasterna är stora, för på St:Eriksbron möter jag på amstaffen Tito som egentligen inte hade tid eller superlust att bli störd på sin promenad med sin matte och husse som var på en riktig långsväng med honom. Nu var det min tur likt Eliot i förra mötet att backa lite grann, men ett par snabba bilder ställde han dock upp på innan han talade om att nu ska de gå vidare. Tack och bock ändå för bilden Tito 🙂

hundfoto tito
Tito, amstaff

Är otroligt nöjd hur Nikonkameran uppförde sig med mina inställningar och som gav mig några riktigt sjysta hundfototimmar på stan.

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn