Djurambulansen Stockholm Standbyläge vid Stockholm hundmässa
Standbyläge vid Stockholm hundmässa

Många tankar rusade genom huvudet på mig efter ha blivit väckt av Wilmas krampanfall som hon fick då hon låg och sov i sin bädd på golvet intill min säng.

Djurambulansen var på väg och jag kunde vara med min hund och se till att hon hade det så bra som möjligt.

Wilma Bordercollie / collie
Internetfotos Wilma

Wilma

Klockan var runt 5:30 den här söndagsmorgonen. Wilma som varit min trognaste vän i närmare 16 år låg och sov i sin bädd nedanför min säng då hon plötsligt fick kraftiga krampanfall. Jag väcktes av att sängen skakade från hennes dödskamp. Hennes muskler hade spänts som fiolsträngar och höll järngrepp om hennes anfall som inte gav med sig.

Hennes ansiktsuttryck och hjärtskärande ljud gjorde mig först livrädd. Jag ville göra allt på en gång men insåg snabbt att det viktigaste var att ta det lugnt för att hitta bästa lösningen för att lindra akutläget och ta oss till djursjukhuset.

Akutsituation, söndagsmorgon med en döende hund som jag inte ville lämna för att hämta bilen och sedan bära hennes förlamade kropp. Än idag är jag därför så otroligt tacksam att jag den 26 oktober -14 hade telefonnumret till Djurambulansen Stockholm inlagt i mobilen.

Jag hade ställt upp ytterdörren och gått tillbaka till min hund för att vara med henne medan jag hade Djurambulansen i luren. Vid sidan om Wilma kunde jag prata med personalen som var på gång. De frågade om läget och jag berättade att hon var helt förlamad och hade svårt med andningen.

När de anlände hade de med sig bår när de klev in lägenheten. En kort stund senare var vi nere i ambulansen där jag fick ta plats bredvid min hund. Vi tittade varandra i ögonen och hon visade en trygg lugn blick och andades lättare med syrgasen.

Djursjukvårdaren var i telefonkontakt med sjukhuset efter jag berättat att Wilma skulle få somna in när vi kom fram. Vid vår ankomst var ett rum färdigställd att ta emot oss och sprutorna var framlagda. Wilma fick därför somna in så otroligt fint och snabbt efter vår färd där jag fick vara vid hennes sida hela tiden.

Hundmässan 2018

Djurambulansen Stockholm på Hundmässan 2018
Djurambulansen Stockholm

Under Stockholm Hundmässa 8-9 december på Stockholmsmässan i Älvsjö var både Djurambulansen Stockholm och Svenska Djurambulansen med.

Svenska Djurambulansen på Hundmässan 2018
Svenska Djurambulansen

De är båda ideella föreningar och är i behov av medlemmar, sponsorer och fler volontärer för att driva den här viktiga tjänsten.

Utrustning i Djurambulansen Stockhom
Utrustning till många olika insatser.

Förhoppningsvis slipper de flesta djurägare nyttja deras tjänster, men som kommer göra dig så otroligt tacksam ifall du ställs inför samma situation som Wilma och mig.

Alla som vill stödja en bra sak.
Bli medlem

Djurambulansen Stockholm
Svenska Djurambulansen

Viktigt akuttips!

Lägg in telefonnumret till en Djurambulans i din mobil. Det blir enklare att göra rätt då det händer en olycka eller dyker upp ett akut sjukdomsfall.

Sponsring till Djurambulansen

Internetfoto är vanligtvis en bannerfri webbplats. Men i det här fallet lägger sajten in varsin kostnadsfri klickbanner till båda verksamheterna. Besök dem och bli medlem, volontär, sponsor eller stödmedlem.

Ansvar du för en verksamhet och kan tänkas vara med och sponsra Djurambulanserna.

Assistanskåren sponsrar Djurambulansen med hjärtstartare.
Sponsrad med mobil hjärtstartare

HLR

Eftersom många människor drabbas av hjärtstopp är det bra att ha mobila hjärtstartare runt om i trafiken och bland allmänheten. Ett bra initiativ Assistancekåren gjort är att gå in och sponsra Djurambulansen Stockholm med hjärtstartare.

Med dem kan de hjälpa till med livsavgörande hjärt och lungräddning ifall de befinner sig i närheten av någon person som drabbats av plötsligt hjärtstopp.

Du kan också vara med och göra skillnad. Det behövs alltid uppdaterad utrustning av något slag. Lyssna med Djurambulanserna ifall du kan vara med och täcka behov som du har möjlighet att hjälpa till med.

Lästips. Klicka in på Internetfotos tidigare inlägg om hjärtstartare hos Adidas, Taxi Kurir, SL och SJ: Hjärtstartare vid plötsligt hjärtstopp

Dela gärna det här...

2 Kommentarer

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn