Hotspots för elsparkscyklar i Stockholm
Hornsbruksgatan/Långholmsgatan

Nu är Stockholms Stad med på att införa laddplatser, folierade parkeringszoner och virtuella p-platser som syns i uthyrarens APP.

Hotspots med laddstationer är en plats för eldrivna sparkcyklar. I laddstationen parkerar den senaste användaren och sätter i sladden så sparkcykeln laddas. Alla märken och modeller ska passa oavsett om du använder VOI, Lime, Tier, Glyde, Moov eller Circ som är den senaste aktören i Stockholm.

Laddstation för elsparkcyklar vid St Eriksplan.
Laddarna ska passa alla märken.

Vad tycker du om elsparkcyklar?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Hotspots Hornstull och St:Eriksplan

Den första laddstationen som kom upp finns på Hornsbruksgatan vid Långholmsgatan strax intill Hornstull T-bana. Även vid St:Eriksplans T-bana finns ställ med plats för fyra laddningar.

Hotspots ST Eriksplan
Hotspots ST Eriksplan

På utvalda platser kommer även folierade parkeringszonerna finnas. Här hoppas Stockholm Stad och scooterföretagen att du som användare kommer ställa ifrån dig elsparkcykeln när din ride är över.

Antal Hotspots

Inledningsvis kommer det finnas 18 folierade platser och fem laddstationer i Stockholm. Virtuella P-platser att se i apparna uppgår till närmare 300 stycken.

Alla Hotspots ingår i en försöksperiod för att se ifall de kan skapa ordning i sparkcykeldjungeln där alla asfaltssurfare tar sig fram på olika sätt.

Dela gärna det här...