Irländsk varghund träffar en Prazsky Krysarik
Storfrämmande

Vad kul 🙂 Träffade Rollo igen som tidigare finns med här på Internetfoto Nu ställde han upp för foto tillsammans med en Prazsky Krysarik på årets Hundmässa i Stockholmsmässan.

Irländsk Varghund tillhör topp Tre-listan över att vara världens största hundras till storlek. Tikar är ofta högre än 80 cm och hanar över 90 cm. Bland de minsta raserna hittar man Prazsky Krysarik med en höjd på mellan 20-23 cm

Så det blev ett stort möte med små marginaler när Rollo blev inbjuden att hälsa på i montern hos utställarna med Prazsky Krysarik.

Fast de kan vara rätt tuffa de där små vovvarna. Komma in på deras mark och dessutom vara en gigant så lär det ändå finnas någon med stark kurage och mod att tala om att här är det deras regler som gäller.

Prazsky Krysarik bestämmer.
Okej, så här ligger det till.

Men Rollo är trygg med det. Trots Irländska Varghundars historia där de historiskt sett varit både jakt och krigarhundar så är rasen vänliga och snälla. Så även när Kit talar om att i den här montern är det Prazsky Krysarik som bestämmer.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Men när Rollo lägger sig ned och Kit får sitta bredvid en bit ifrån går det fint. Fast det var nog ändå skönt att komma tillbaka till sina egna efter mötet.

Prazsky Krysarik och Irländsk Varghund
okej, knäpp bilden då !

Irländsk Varghund

Rollo börjar säkert undra vem den där med konstiga lådan som man ska titta på är för en figur. Förra gången var ju samma människa igång och ville att ett par riddare i Kungsträdgården skulle stå bredvid.

Tempelriddare med Rollo, Irländsk varghund
Rollo och tempelriddare

Nåja, vad gör man inte för att behaga människor. De tror att de är ute och går med oss fast alla vi på tassar vet ända att det är vi som är ute och går med dem och inte tvärt om. Men de får gärna fortsätta tro det så länge de ger godisbitar och städar rent efter oss när magen varit mätt.

Läs gärna mer om mig och varför jag heter Rollo. Du får också se hur stor jag är när jag står på bakbenen. Klicka in och läs tidigare inlägg här på Internetfoto:
Irländsk Varghund – En ras från medeltidens början

Å du ! Efter du kollat in mig i Kungsträdgården finns ett par inlägg på Internetfoto om småvovvarna Prazsky Krysarik också. Kolla in dem här: Prazsky Krysarik

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn