Jobba med husbil som rekryteringskontor tassade på
i skugga av taxi

Många på hundpromenad stannade till och pratade Taxi utan att jag fick skäll.

Husbil som rekryteringskontor till Taxibranschen som jag jobbade med 2017 bjöd på många coola möten med olika människor. Ibland stannade hundägare till för att ställa frågor eller berätta något om sina taxierfarenheter som kund eller förare.

Arrak

Arrak, schäfer då 7 år
Arrak, schäfer då 7 år

2017 och den då sjuårige schäfern Arrak och hans husse stannade till för prata en stund. Husse berättade att han tidigare körde taxi och trivdes bra med det. Men efter en tids sjukdom var han tvungen att sluta.

Dagarna blev lite långa tills Arrak kom in i hans liv och blev den bästa kompis han kunde tänka sig. Det blir bra med motion och sällskap för båda varje dag. Dessutom blev hälsan och rörlighet mycket bättre. Diabetes var ingen smash-hit i livet men går att hantera eftersom Arrak är ett otroligt fint stöd berättade husse.

Garrai

Garrai
Garrai

Jag fotade tyvärr inte alla hundar som stannade till och fick dricka. Och så här efter ett par år är jag heller inte riktigt helt säker på om det var den här hundägaren som stannade till och berättade att hennes son körde taxi och gillad det.

Därför låter den storyn vara ett oskrivet blad men lägger med en bild på en vovve som jag då lät hoppa upp i SWAT:en och bli fotograferad. Några anteckningar om att Garrai är blandís med raserna Alaskan Malamute och Vit Herdehund fick jag nedskrivet i alla fall.

Vatten

Självklart fanns vattenresurser i SWAT:en. En stor skål som jag alltid hade med i bilen fick bli en oas för hundar som Arrak, Garrai och andra vovvar som råkade komma förbi och såg lite törstiga ut.

Så det här att vara ute med rullande rekrytering med husbil var bara så kul där många intressanta möten inträffade. Märkligt nog så under alla de månader jag stod med SWAT:en har jag aldrig fått skäll, inte ens av vovvar 🙂

Och då har jag ändå stått både på lugna platser och i så kallade ”utsatta områden” där många säger att där skulle de aldrig sätta sin fot.

Läs också: Husbilar är som Schweiziska Arméknivar

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn