Sollidenscenen i skymning
Sollidenscenen i skymning.

Allsång, nyårsfirande och andra stora publika evenemang på Sollidenscenen, en plats som har starkt symbolvärde i hela landet.

Nuvarande Sollidenscenen byggdes 1938 och har genom tiden skapat ett starkt varumärke hos artister och allmänhet i hela Sverige.

Scenytan är 240 kvm och har den modernaste ljus och ljudtekniken. Senaste tillskottet är nio LED-stråkastare som lyser upp publikytan med plats för 7000 stående eller 5000 sittande publik.

Nio effektiva LED strålkastare på Sollidenscenen.
Nio effektiva LED strålkastare.

Säkerhetsljus

Publikljuset är fast monterat i scenbyggnaden. Det används vid skymning och mörka kvällar då ett evenemang är över och det är dags för publiken att lämna området.

Efter eventet används ljuset också för att skapa en bra arbetsbelysning för personal som packar ihop stor mängd utrustning som använts vid exempelvis TV-produktioner.

LED strålkastare tända på Sollidenscenen
Säkerhetsljus

De här strålkastarna används som en viktig säkerhetsbelysning än att skapa designljus.

Effektiva LED strålkastare för jämnt och bra säkerhetsljus.
Effektiv LED-strålkastare för jämnt och bra säkerhetsljus på stor yta.

Länk: Skansen Sollidenscenen

Tidigare Nobelpris i fysik

Kolla även in Internetfotos tidigare inlägg från 2014 då uppfinningen av blå lysdiod (krävs för att skapa vitt ljus) tilldelades Nobelpriset i fysik. LED, blå lysdiod

POST 127, en webbplats Internetfoto också driver

Flygplansparken i Bredäng med designljus.
Flygplansparken, Bredäng

Nu när den mörka årstiden är ett faktum så är bra belysning allt mer viktig. Vill du se hur en ny lekplats skapats med kombinerat design och gatubelysning.

Kolla in Stockholms kanske fräschaste lekpark som finns i Bredäng där barnen verkligen gillar att leka även då dagsljuset blivit svagare.

Klicka in, kolla också drönarklippet som finns i inlägget: Flygplansparken Bredäng

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn