Många hundar bor i Gamla Stan
Fin kommunikation

Stor chans att Gamla Stan kan vara Stockholms hundtätaste stadsdel.

Antalet människor som har hund är stort i Gamla Stan. Bara i den lokala Facebookgruppen är det 138 medlemmar. Varje kväll brukar ett gäng hussar och mattar träffas och gå en runda med sina vovvar. I bland är det många som ansluter och andra gånger färre.

Hundar måste få sina svängar rastningar, även i ett ganska folktomt Gamla Stan med anledning av Corona som fått turister och andra cityflanörer att välja ta det lite lugnt istället för att mötas i trånga gränder.

Glest med människor Västerlånggatan
Onsdag 18 mars kl 15:06

När Internetfoto den 18 mars var för att dokumentera hur det såg ut när annars så fyllda torg och gränder låg nästintill öde så mötte jag några av vovvarna som bor i den här spännande stadsdelen.

Först mötte jag Zack, en glad Berner Sennenvalp på 4 månader. Han blev riktigt förtjust i KONG-bollen som han fick behålla. Hade ju inte hjärta att ta tillbaka bollen ifrån honom 🙂

Zack med KONG-boll
Valpar gillar bollar

Sen kom en annan härlig hund som heter Sixten. Han är en dvägpudel på 6 år och är lite av grändernas professor.

Han är en supercool och kommunikativ kille som gärna tar kontakt med förbipasserande människor och tycks verkligen gilla det. Sixten passar även på att försöka få smaka en bit bulle när någon prasslar med en fikapåse från Seven-Eleven.

Sixten vill smaka bulle
En bullbit skulle sitta fint.

Kvällspromenad

Till sena kvällssvängen kom fina och mjuka blandisen Ezza 7 år. Hon tycker om att göra lite trick och fångar tacksamt en godisbelöning innan det var dags att tassa hemåt.

Ezza blandis
Lite dansuppvisning.

Även Astrid 12 år, Yorkshireterrier hängde med på prommisen. Hennes matte berättar att Astrid fått sitt namn efter Astrid Lindgren och visar en kul bild i mobilen där vovven Astrid ligger på en bok i knät på statyn Astrid Lindgrens som står vid Junibacken, Djurgården

Astrid yorkshire terrier
Sen kvällssväng

Ozzy är också en York på kvällens promenad. Han är 10 år och har fått sitt namn efter Ozzy Osborn eftersom han som valp hade stora runda ögon som liknade hårdrockare Osborns glasögon.

Ozzy Yorkshireterrier
Rockare gillar sena kvällar.

Skönt gäng som verkar ha en väldigt bra sammanhållning. Kul också att vovvarna ser ut att trivas bland de många trånga gränderna som finns i Gamla Stan.

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn