Missing People, Vi hittar människor
Det här är vi bra på

Hundgrupp i nosarbete att hitta försvunna människor.

Missing People Sweden fanns på plats vid branschmässan Skydd 2018 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Med i montern fanns tollaren Rex med matte för att informera om hundenheten.

Hundgrupperna är specialenheter och är länsindelade. I Stockholms Län finns idag tre certifierade hundar varav Rex är en. Certifiering sker genom Missing Peoples uppsatta kriterier om vad enhetens registrerade spår och sökhundar ska klara av för att delta vid sökinsatser.

REX

Spår och sökhund via sambandscentral-
Specialenhet

Tollaren Rex är 8 år och har hållit på med spår och sök sedan han var 1 år. Han blev certifierad för Missing People Sweden för ca tre år sedan. Beroende på hur många MPS-uppdrag de deltar vid så tränar de spår/sök minst 1 gång i veckan med hundpatrullen.

Missing People tjänstetäcke för sökhund.
MPS-tjänstetäcke

Utöver aktivt nosarbete i Missing Peoples tjänstetäcke gillar Rex även att syssla med jaktapportering, rallylydnad och lydnad. Dessutom blir det utställning där han utsetts till Internationell utställningschampion.

Bli kollega med Rex

Tollare Rex, spår och sökhund hus Missing People
Vill du bli min spår och sökkollega?

Du som är aktiv hundägare, gärna med erfarenheter från bruks eller tjänstehundssektorn och känner för att delta med din hund i sökinsatser efter försvunna människor.

Kontakta Missing People Sweden för att få mer information om hur du går vidare. Anslut gärna till Facebookgruppen: MPSweden för kontaktuppgifter.

Alla kan hjälpa

Missing People Sweden är en samhällsnyttig och viktig organisation som arrangerar sökinsatser efter försvunna personer. Organisationen bygger på helt ideella insatser från människor som personligen hjälper till i sökinsatser, finansiella donationer och företagssponsring för att täcka kostnaderna.

Hjälp till som privatperson på något sätt du också. Bli medlem, ge en del av din tid, ekonomisk gåva eller som företag vara med och sponsra med utrustning som behövs.
Stöd Missing People Sweden, kolla in deras webbplats för Stöd

Alla kan hjälpa till på något sätt, även om du för tillfället saknar tid eller ekonomiska möjligheter. Var med och dela Missing Peoples budskap till människor i din närhet, det är också en värdefull hjälp.

Du kan ju börja enkelt och dela det här inlägget på din social media.

Dela gärna det här...