Rädda, arga och stressade hundar
Rädda, arga och stressade hundar.

Boktips för alla hundintresserade som i den här boken får kunskap om hur du får en balanserad, trygg och glad hund.

I boken Rädda, arga och stressade hundar delar författaren och psykologen Anders Hallgren med sig av sin kunskap om hur stress enkelt kan undvikas i förebyggande syfte.

Innehållet tar även upp mjuka metoder för att effektivt lindra/bota stress och chockrelaterade beteenden ifall hunden redan hamnat i sådant tillstånd.

Stress uppstår på många olika sätt. Många anledningar till stress har vettiga människor hyfsad koll på hur de uppstår. Fast det finns även massor av stressfällor som hunden ställs inför som för oss människor är väldigt lätt att missa eller inte tänker på.

Även då man varit hundägare i många år och tror att man lärt sig tyda sin hunds vanligaste kroppsspråk och signaler så är det inte alldeles enkelt att ha koll på precis allting.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Kroppskemisk bartender

I boken förklaras bland annat hur stress uppstår när de naturliga kemiska processerna startar då individen hamnat i lägen och situationer som ökar hormoner och andra substanser. Dessa kan yttra sig direkt eller på sikt med oroliga och svårhanterliga beteenden.

Alla djur och människors kroppskemi skapar olika cocktails i kroppen. Adrenalin, Noradrenalin, Testosteron, Endorfin, Kortisol, Serotonin, Dopamin och mängder av andra kroppskemiska substanser kan ställa till det rejält om det blir obalans i produktionen.

För att ge vovven en ärlig chans till att vara en trygg individ bland människor och andra arter så finns det många saker att tänka på. Kost, träning, valpuppfostran, miljö och mycket annat kan ha innehåll som drar igång den kemiska bartendern att dosera fel.

Den här boken borde alla hundintresserade personer läsa grundligt och eftertänksamt. Tips är att ställa den lättillgängligt för att kunna återvända till den med jämna mellanrum.

Baksida Rädda, arga och stressade hundar.
Bokens baksida

Internetfotos exemplar är skriven 2012. Men det finns även en omarbetat upplaga från år 2017 som absolut rekommenderas att köpa.

Anders Hallgrens webbplats

Sjyst om du delar det här...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Enkelt, Kryssa bara i prenumerera när du gör Hund-ID kortbeställningen. Prenumerationen bekräftar du sedan smidigt via bekräftelsemejlet som skickats till dig.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn