Historiska hundar
© Foto Patric Lindén / Internetfoto

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

En bok om hundar som satt sina tassavtryck i betydande händelser för människan. Skriven av författaren Mats Carlbom

Historiska Hundar, hur människans bästa vän har påverkat världen. Boken bjuder på 21 olika berättelser där en egen favoritvovve sedan tidigare dyker upp.

Det är storyn om slädhunden Balto. En draghund som år 1925 drog den sista och svåraste etappen genom snöstorm och kyla i Alaska för att akut leverera serum till staden Nome som drabbats av difteriepidemi.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

Snöstormen gjorde att slädhundsföraren kom vilse och lät då Balto bestämma fullt ut. Balto lyckades orientera ekipaget till staden i rätt tid där 1500 personer väntade på medicinen som färdats 100 mil med slädhundar. Detta eftersom att det inte fanns några andra alternativ att transportera serumet på.

Till historien hör också Togo, en siberian husky som trots sin höga ålder på 12 år sprang 41,5 mil som var den längsta sträckan av alla 20 slädhundsekipage. Togo lämnade över till Balto som hade den svåraste sträckan.

Två hjältevovvar som tillsammans med andra räddade en isolerad stad som behövde medicin vid en tid då Alaska drabbats av värsta väderförhållanden på 20 år med snöstormar och temperatur som kunde gå ned till under -50 grader.

Fler berättelser i boken ”Historiska Hundar” finns bland andra:
Lajka, gathunden som utforskade rymden, Pompey, mopsen som räddade Nederländerna och Fala, en skotsk terrier som säkrade presidentvalet.

En spännande bok som alla hundälskare säkert gillar läsa. Internetfoto köpte boken i Adlibris bokhandel på Regeringsgatan 55 i Stockholm, men finns också här: Adlibris

Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn