Agilitytunnel Saltsjöqvarns hundrastgård
Vilma i agilitytunnel
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

I bostads och parkområdet strax nedanför Danviktullssbron på Nackasidan ligger en fin hundrastgård

Saltjöqvarns hundrastgård är cirka 1000 kvadratmeter inhägnad naturmark och har sittplatser. Två ingångar finns. Så stäng alltid grinden efter dig så din eller andras vovvar inte kan smita ut.

1 av 2 ingångar till Saltsjöqvarns hundrastgård.
En av två grindar Saltsjöqvarns hundrastgård.

I hundrastgården finns även ett par agilityhinder och belysning. Något som 1,5 år gamla Vilma får testa på när ”Matte-mor” är hundvakt.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube
Inhägnad naturmark med två agilityhinder.
Inhägnad naturmark med två agilityhinder.

Vanligtvis bor Vilma några mil nordost utanför Stockholm När hon brukar komma på besök till ”Matte-mor” i storstan några dagar blir det spännande dagsturer. Då får Vilma bra social och miljöträning.

Aktiv träning blir det en hel del av eftersom ”Matte-mor” är en van hundförare med instruktörserfarenheter och som dessutom var med och startade Nacka Brukshundsklubb i slutet på sjuttiotalet.

Vilma balansövning i Saltsjöqvarns hundrastgård
Övning balansuppgift på kommando

Vilma är av rasen spansk vattenhund och gillar att hänga med matte-mor. Den här dagens upplevelser avslutades i Saltsjöqvarns hundrastgård för att få vara lite lös efter ha varit på utflykt med många spännande upplevelser.

Vilma 1,5 år, Spansk vattenhund.
Vilma 1,5 år, Spansk vattenhund.

Dagen bjöd Vilma på massor av olika ljud och rörelser från bland annat SL-pendelbåt, hissar, cyklister och möten med många olika människor och annat som Vilma inte möter så mycket av då hon är hemma på landet.

Tunnel och trappor under Danvikstullsbron
Spännande skumt mörker och mystiskt eko.

Trapporna upp till Danvikstullsbron är närmsta vägen att ta ifall du kommit till Saltsjöqvarn med SL-pendelbåt för att besöka Fåfängans Hundrastområde som finns på andra sidan Danvikskanalen uppe på berget.

Ett par med hundar kommer upp från trappan till Danvikstullsbron.
Kanske varit i Saltsjöqvarns hundrastgård eller på väg till Fåfängans hundrastområde.

Läs Internetfotos artikel: Fåfängans Hundrastområde

Danvikstullsbron

Broöppning Danvikstullsbron
Renoveras och byggs nytt mellan höst 2023 och sent 2026

Eftersom Danvikstullsbron med början hösten 2023 fram till och med sent 2026 ska renoveras och byggas nytt kommer hundrastgården periodvis stängas av under arbetet med bron.

Trappan kommer också stängas av under arbetet. Därför uppmanas gående och cyklister ta andra vägar när arbetet påbörjats.

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.