Som tjuren Ferdinand under korkeken
Ozzy i grönska och blommande körsbärsträd.
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Första maj och grönskan har bara sprakat till i Stockholmsområdet.

Det var med besked vårvärmen kom. Körsbärsträden har visserligen blommat för en tid sedan. Men nu kommer även den efterlängtade grönskan och värmen.

Det har vari helt fantastiska dagar med Ozzy som Internetfoto haft hand om några dagar Ozzy är en stor långhårig svart schäfer på 40 kilo och håller ett par centimeter under maxhöjden schäfrar sägs ska hålla.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Men vilken snäll, klok och rolig hund den här femåriga bjässen är att hänga med. Vi har bondat riktigt bra de här dagarna.

Ozzy vid körsbärsträdet är lika snäll som tjuren Ferdinand under korkeken, men även han utan att backa ifall alldeles för argsinta bin skulle råka dyka upp och tagga för mycket.

Ozzy vid körsbärstraädet
Ozzy vid körsbärsträdet.

Han är nyfiken och hänger på och verkar gilla nya utmaningar. Att fota honom känns därför så otroligt bra och han är med på det. Sen att helsvarta hundar kan vara riktigt kluriga att fota, det är Internetfotos utmaning.

Reklam Bamses Värld

Ett fototillfälle som bekräftar det är från i eftermiddags då vi var på sväng och en reklamskylt på en busskur dök upp med ett budskap som Ozzy passade utmärkt in i.

Fast till skillnad från svarta vargen i Bamse som sägs vara elak så är schäfern Ozzy helt tvärt om. Han är supersnäll.

Bamse, Lille Skutt, Skalman och Reinard räv syns i budskapet. Men svarta vargen verkar saknas. Så Ozzy fick hoppa in som stand in för wolfen.

Ozzy och reklamskylt SL-busskur.
Ozzy och reklamskylt SL-busskur.

Grejen var den att solljuset träffade ljusskylten som var bakom en reflekterande plexiskiva medan ljuset på Ozzy inte matchade med bakgrunden.

Men motivet kändes bara så kul att försöka fånga på bild. Men för att göra det behövde jag laborera med kamerainställningar och position både för Ozzy och egen del.

Fler fototillfällen med Ozzy

Ozzy vid Bellmans Stenar
Ozzy vid Bellmans Stenar

I morgon är det dags för Ozzy att bli hämtad och åka hem. Men de bor så att det går bra att han kan och kommer få hänga med på många fler kommande fotogrejer och nya hyss på byn.

Häng därför på Internetfoto. Fler inlägg och videor med Ozzy kommer. Bland annat kommer han hänga med och testa hundvänliga ställen som hundrastgårdar, caféer med mera.

Eftersom han bor på landet kommer Feet on city-streetphoto och kollektivtrafik också ge honom en bra mix och stark erfarenhetsbank.

Som exempel hade han bara åkt t-bana en gång tidigare i sitt liv. Så han har absolut ingen vana av det (ännu). Men vi har tagit några korta turer där han i dagarna visat att han tar sig ann nya saker på ett mycket imponerande sätt.

Tack för de här superdagarna coola vovve 🙂

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.