Pinot sitter
Kika in mig...

Ett passande namn för en vovve som ofta följer med husse som jobbar på en av Sveriges största vinkällare.

Pinot är 2,5 år och är av rasen Terrier Brasileiro. Det är en ras som är ganska ovanlig i Sverige med 217 individer i Jordbruksverkets hundrasregister. Han är döpt efter vindruvan Pinot noir som är den viktigaste druvan i röda viner.

Sitt namn har han fått eftersom vinintresset är av höga nivån att husse arbetar på en av Sveriges största vinkällare med cirka 3000 artiklar och som år 2020 blev utnämnd av Star Wine List till Sveriges bästa vinlista alla kategorier.

Pinot i höstlöv
Magisk ansiktsteckning

Pinot är dessutom en av landets få hundar i rasen som inte är kastrerad. Sina dagar blir därför en del avelsarbete och att följa med husse till vinkällaren där han blivit en maskot för vinbaren.

Så det är en riktigt gentleman med god smak och exklusiva droppar på mer än ett sätt som vi har att göra med i det här mötet. Dagar med avelsuppgifter och omgärdad av lyxiga viner låter som ett behagligt liv.

Pinot nosar i höstlöv
Unika dofter varje dag.

Mötet med Pinot skedde på Riddarhusgränd bredvid Riddarhuset i Gamla Stan. På trottoaren hade de första gula höstlöven seglat ned den här 15 september dagen då Pinot och husse var klara för dagen och var på väg hemåt.

Är du intresserad av goda viner är tipset att klicka in och se en vinlista du med all säkerhet lär hitta ett vin som passar dig. The Burgundy

Dela gärna det här...
Nyhetsbrev

annons