Ett magiskt återseende med Riss
Riss på Konserthusets trappa.

För tre år sedan träffade Internetfoto Riss och fotade honom när de var på plats vid blomsterhavet för den hund som förolyckades vid terrorattentatet på Drottninggatan år 2017

Idag måndag blev det ett magiskt återseende med Riss och hans husse. Storyn började egentligen med att jag i lördags var på stan för att fota hundar. En hund som kom gående fick mig att tänka till på Riss och fototillfället 2017

Men det var inte Riss, utan en väldigt lik vovve men som hade en annan teckning i ansiktet. Tanken på Riss var väckt och jag funderade över honom under söndagen och kollade tidigare artikel han var med i här på Internetfoto.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Radioprogram och Hesa Fredrik

När jag idag måndag var vid Hötorget och väntade på ett radioprogram som skulle börja kl 15 satte jag mig på Konserthustrappan tills P4 programmet skulle börja.

Exakt 15:00 kommer nyheterna på radion och som inte håller på så länge. Men när programmet jag väntat på börjar hör jag inte så mycket av vad som sägs.

Fyra gånger om året den första måndagen i månaden testas Hesa Fredrik, en alarmsignal som höra i stora delar av landet. Den måndagen var idag. Det var ett otroligt oljud på Hötorget där jag satt.

Larmtest VMA Hesa Fredrik
Larmtest VMA 4 ggr om året. Mars, juni, september och december

När jag vänder mig om ser jag en man hålla för öronen på sin hund. Gissa om stor förvåning då den liknar Riss, en blandis mellan schäfer och Rottweiler. Jag frågar personen mellan signalerna om det är han och Goran, husse till vovven säger att det är det.

Riss hörselskydd
Husse skyddar Riss hörsel vid VMA test.

Woow! Vilket magiskt sammanträffande. Igår tänkte jag på honom och idag satt han bakom mig. Det var verkligen kul att se honom. Husse berättar att Riss är gammal och orkar inte så mycket mer. Han är 13 år och kroppen vill inte riktigt bära honom längre säger Goran.

Att komma upp i soffan och andra platser utan hjälp att lyftas upp och sedan ned är något som inte längre funkar.

Vi hittar en fin liten bänk på Sergelgatan som Riss kliver upp och lade sig på en stund för att fånga några bilder.

Riss på bänk, Sergelgatan
Perfekt bänk på Sergelgatan.

En solig dag i city

Husse berättar också att det var länge sedan de var i stan och tog citypromenader. Riss har alltid varit väldigt aktiv och är min bästa vän som betyder allt för mig säger Goran. Det har varit många långa fina promenader både i city, skogen och vid vatten.

Riss och husse Goran
Riss och Goran, bästa vänner 🙂

Eftersom Riss älskar att åka pendeltåg och dagen var fantastiskt fin blev det en sväng till stan idag för att gå runt eftersom det troligen inte kommer så många fler tillfällen att kunna ta en ordentlig sväng i city och bara njuta av en varm solig dag med blå himmel.

Husse och Riss, Sergels Torg
En perfekt dag för Riss att få en cityprommis.

Det var verkligen en märklig händelse men som gav en härlig och glad känsla. Tack Riss och husse Goran för ett fint möte 🙂

Drottninggatan 2017

Riss
Riss, schäfer / Rottweiler 2017

Här kan du läsa tidigare inlägget Riss är med och sitter vid blomsterhavet: Minnesplatsen för hunden som också blev ett av terrorns dödsoffer på Drottninggatan

Dela till ditt nätverk

Var med och stötta Internetfotos fristående mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete med undersökande fotojournalistik till förmån för hundars välmående och samverkan med människor.

Din gåva stöttar bland annat till:
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn