Valpen Leelo på salong Mirres Frisörer på Kungsholmen
Hair under kommer det nog kittla i nosen

Leelo är av rasen Tollare och är 4,5 månader. Hon hänger med matte Mirre varje dag till frisörsalongen på Drottningholmsvägen vid Fridhemsplan.

Här har valpen Leelo massor att kika på medan matte och de andra frisörerna tar emot kunder. Leelo har flera ställen i salongen som är sköna att vara på och där hon har bra uppsikt.

Mirre och Leelo i spegel
Mirr(e)or

Salongen är i två våningar men Leelo är för de mesta med på gatuplanet. Här nere har hon sin korg som blir lite av hennes fasta punkt i salongen.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...
Leelo på sin bädd
På sin fasta punkt

På plan två finns vovvekollegan Nacho, en fyraårig Prazský krysarík.

Nacho Prazský krysarík
Vovvekompis på jobbet.

Fast hon lägger sig gärna lite här och där beroende på vad som är på gång. Ytterdörren kanske inte är den mest bekväma och smarta platsen. Men dörren går inåt och hon flyttar sig snabbt när en kund är på gång.

Leelo vid dörren.
Leelo Matta-door

Det blir att hon lägger sig mitt på golvet också. Perfekt att vara valp och får hänga med och lära sig nya saker varje dag och bli van med ljud, dofter och människor som kommer och går.

Leelo mitt på golvet
Salongkoll

Mitt i all oreda i världen med global coronapandemi gäller det att försöka hitta fördelar man själv kan använda sig av. Att ha med Leelo och skola in henne att vara med på jobbet är en bra möjlighet då lokalen inte är fylld med allt för många drop-in kunder som väntar utan som hellre gör tidsbokning.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Även om det i våras var extra tufft som för många andra verksamheter så är klippningarna igång. Det behövs verkligen näringsslivsstöd även för mindre företag och då är det skönt att ha ordning på alla papper, frisörlicenser och ge trygghet med exempelvis att frisörerna arbetar bakom ansiktsvisir då de klipper och formar till frisyrer.

Frisörlicens och coronavisir
Frisörlicens och coronavisir.

För Leelo är det perfekt eftersom det finns extratid att få uppmärksamhet i väntan på nästa kund. Då är apportträning utanför lokalen en utmärkt övning då vädret tillåter det.

Frisbee
Frisbeeee...

Så inskolningen verkar vara helt perfekt för den här glada valpen som ser ut att trivas med arbetsdagarna. Bara lyssna och göra som matte säger är en bra grej verkar Leelo tänka medan matte skickar på ett kommando Aaapport.

Mirre apport
Apport

Sen är det bara hämta tillbaka frisbeen och lämna den. Dessutom brukar det bli en godisbit när jag gör så.

Leelo bär frisbee
Fixar den

De där godisarna får också fart på aptiten. Då är det skönt att både vatten och matskål är nära ingången.

Leelo äter
Lunchtime

Efter kundkoll, apportövningar och lunch har Leelo sin favoritplats bakom sittbänken och klädhängaren där hon får vara helt i fred för en skön powernap. När det blir kallt, mörkt och vinter ute blir det säkert extraskönt att ligga här vid det varma elementet.

Leelo powernap
Zzzz...

Känner du för att fixa till håret och säga hej till Leelo så finns salong Mirres på Drottningholmsvägen 13 vid Fridhemsplan på Kungsholmen i Stockholm.

Klicka in: Mirres frisörer laserklinik & fransstylist

Dela till ditt nätverk

Var med och stötta Internetfotos fristående mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete med undersökande fotojournalistik till förmån för hundars välmående och samverkan med människor.

Din gåva stöttar bland annat till:
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn