Iggys minneplats
Många stannade till hos Iggys minnesplats.

Även en hund, människans bästa vän dödades vid terrorattacken på Drottninggatan.

Iggy heter fyrfotade vännen som också dödades av den framrusande lastbilen som användes som mordvapen där fyra människor mördades och flera personer skadades svårt. Attacken inträffade på Drottninggatan fredagen den 7/4-17 klockan 14:53

Uppdatering: 28/4-17 Idag bekräftas ett femte dödsoffer. En person som blev svårt skadad under attacken avled på sjukhus av sina skador. Fem människor är nu offer för vansinnesdådet.

Hund och djurvänner hedrar Iggy

Efter Markus Krantz tog initiativet att även hedra den dödade hunden med att lägga ned ett halsband, fyra hundkex och tända två ljus på Drottninggatan, så växer Iggys minnesplats med mängder av blommor, ljus, skrivna brev, hundleksaker, mjukisdjur, hundgodis och tuggben.

Under måndagskvällen svepte ett regn in över huvudstaden. Men det hindrade inte folk att fortsätta hedra människor och vovve som fallit offer i terrorattacken.

Många hundägare och djurvänner stannade till och skänkte en tanke och tände ett ljus för Iggy.

Till minnesplatsen kom bland andra 9-åriga Riss, schäfer/rottweiler, en hund som flera gånger i veckan är på långpromenad med husse.

Riss
Riss, schäfer / Rottweiler på minnesplats

 

Nelson 3 år, Cockerpoon, som har sitt namn efter Nelson Mandela och är en fredssökare likt den tidigare Sydafrikanske presidenten.

Nelson, cockerpoon
Nelson, cockerpoon på minnesplatsen

 

Tuva, jack russell är också en vänlig hund som kommer fram och hälsar och är på plats med husse och matte för att tända ett ljus för Iggy.

Tuva, jack russell
Tuva, jack russell på minnesplats.

 

Vila i frid Iggy

Iggy

Klicka in och läs: BBC News

Dela artikeln.

1 kommentar

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn