Valpen Jalle testar hinderbanan i Rålambshovsparkens hundrastgård
Slalom

Jalle är nyfiken korthårig collie som både provar och tittar på andra för att lära sig.

Jalle är snart 6 månader och är en korthårig Collie. Sitt namn har han fått efter Birger Jarl

I Rålambshovsparkens hundrastgård finns en häftig actionbana för hundar. Här kan du ge din hund utmaningar i A-hinder, balanshinder, hopphinder, slalombana, tunnel och massor av ytor att springa på.

Det är första gången Jalle, hans matte och husse är här den här fantastiska sista januari 2021 Vit snö, många minusgrader och en strålande sol i Stockholm

Här såg Jalle att trivas riktigt bra bland de andra hundarna. Kul och utmanande var också de roliga hindren som han fick pröva på. Slalombanan fixade han förvånansvärt bra med lite ledsagning. Hopphindret fixade han också fint.

Valpen Jalle hoppar över hinder.
Hopp går också bra.

Hoppa genom däcket förstod han sig nog inte riktigt på att göra ännu. Han tog genvägen bredvid för att få lockgodiset. Men han är helt med på noterna och grejar säkert det här med däcket. Det är bara träna och ta en sak i taget.

Valpen Jalle vid däckhinder.
Men hallå fotograf, jag är inte ens fyllda 6 månader.

Fast idag var det bara bus precis i linje med vad valpar gillar. Han såg ut att verkligen trivas då han sprang med de andra hundarna som kom och gick om vart annat.

Brukar du vara i rastgård med din hund?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

En som han kollade in lite extra var en Jack Russel som var kvick som en vessla över både balanshinder och A-hindret.

Jack Russel på balanshinder
Tittar och lär balanshinder.

Trots snö och riktigt klurigt att ta sig upp i A-hindret fick Jalle se hur det kan gå till. En intressant sak som Jalle visade tydligt var att han gärna provar själv men också tittar och lär av andra.

Jalle tittar och lär A-hinder.
Snart grejar jag också det där, även när det är snö och klurigt.

Kort klipp om hindren

En ganska ovanlig ras

Korthårig Collie är ganska ovanlig. I Jordbruksverkets statistik för år 2020 finns det i Sverige 560 st korthåriga collies och 4538 st långhåriga. Så det var riktigt trevligt att möta valpen Jalle 6 månader, korthårig collie.

Här kan du klicka in och läsa ett tidigare inlägg om Rålambshovs hundrastgård utan snö: Rastgård och hinderbana i Rålambshovsparken

Dela gärna det här...
Nyhetsbrev

annons