Hundpark i naturreservatet Sätraskogen
Skylt vid nedre grind.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

På gränsen mellan Sätra och Skärholmen i Södra Stockholm ligger den här nya och stora hundparken.

Sätra hundpark är ny men kanske inte är riktigt helt färdigställt ännu. Inhägnaden runt om är på plats. Men grinden vid den översta delen har ännu ett byggstängsel som skvallrar om att grejer är på gång.

Övre grind Sätra Hundpark.
Provisorisk men tjänar sitt syfte.

Tillkommer gör säkert bänkar, bord, belysning, sopkorgar som det står om i Stockholm Stad PDF: Bilaga 04 - Uppföljning av trygghetsinvestering - hundrastgård.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

* Tillägg 210127
Hundparken är ca 4800 m² Bord och skräpkorg är under leverans, belysning har strukits under projektets gång. Stadsdelsförvaltningen har heller inte planer på att fylla igen gropen eller ta bort nyponbuskarna.

Hundpark

In och utgång hundpark.
Omtyckt hundpark, även i dimma och halka.

Trots gråmulen, dimmig och ishalkig januaridag kommer en hel del hundägare för att låta sina vovvar få springa loss och koppla av i inhägnaden.

3 x dragkamp pinne
Labbar och Whippet i dragkamp.

Varje dag kommer Baxter, en tvåårig Fransk Bulldog som gillar pinnar och älskar bollar. Han och husse gillar den här platsen väldigt mycket för att det är stora ytor att röra sig fritt på.

Baxter med Kong-boll
Baxter med Kong-boll.

Naturreservat med stängslat stor hundpark

Frallan Baxter i hundpark.
Frallan Baxter in action.

Sätraskogen är ett naturreservat och finns gott om skog att promenera i. Innanför stängslet kan hundar sträcka ut sig ordentligt och busa, men utanför gäller det att hålla hunden kopplad.

Brukar du vara i rastgård med din hund?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Passa också på att träna vovven då den inte kan rymma och vara borta i timmar. Inkallning, apport, sök och andra övningar med lös hund är bra att träna.

Saga tittar och lär
Titta och lära.

Samojedvalpen Saga 12 veckor tittar och lär när labradoren Tenshi apporterar pinne.

Smygpremiär

Hundparken är inhägnad men har en del saker kvar att ställas i ordning innan den är helt färdigställd. Bland annat finns det en stor taggig nyponbuske uppe vid den övre grinden. Se till att vovvarna inte springer in bland dessa buskar. Det finns rejäla taggar som kan ställa till det.

Nyponbuske med vassa taggar
Taggigt.

Längre ned finns det stubbar som sticker upp som kan vara bra att ha koll på. Dessutom finns en stor grop som kan vara svår att parera ifall hunden kommer med hög fart i sin jakt på en kastad boll eller frisbee.

Stubbar
Stubbar

Kommunen verkar fortfarande hålla på och fixa i ordning saker och ting. Så ta gärna en liten runda och kolla av området när ni kommit in.

En sak som åtgärdats är den nedre grinden som fått ett krypskydd så inte de minsta raserna nosar upp en möjlighet att kunna smita ut.

Baxter vid nedre grinden.
Baxter vid nedre grinden.

Åka hit med kollektivtrafik

En del kanske bor en bit härifrån men vill komma på besök. Sätraskogen är ett riktigt sjyst område och har stora strövområden och även ett strandbad (Sätrastrandbad, dessutom med en strand speciellt för hundbad)

Till Hundparken åkte Internetfoto tunnelbana till Skärholmen. Efter T-baneutgången gick jag till vänster och rundade av efter Mikaelikyrkan och vidare på gångvägen till viadukten vid Björksätravägen. Där tog jag till vänster och fortsatte mot Skärholmens Gård.

Viadukt Björksätravägen
Viadukt Björksätravägen

Följ gångvägen eller gena över ängen ett par hundra meter. Hela promenaden tog ca 10-15 minuter.

Gångväg eller gena.
Gångväg eller gena.

Här ett kort youtubeklipp om Sätra Hundpark

Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn