Sally och Eddie
Sally 6 månader och Eddie 4 mån. © Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Topp tio namnen i Jordbruksverkets hundstatistik 2020

Här är de tio populäraste hundnamnen år 2020 enligt statistik ur Jordbruksverkets hundregister. Under åren som gått har Internetfoto fotat hundar som fyller Topp-tio namnlistan.

Klicka på hundnamnen i rubrikerna för att läsa Internetfots tidigare artikel om hunden. (öppnas i nytt fönster/flik)

Colt och molly
Staffarna Colt 1 år och Molly 4 år väntar att få checka in på Happy dog. Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Molly toppar listan med att 8324 heter Molly och är därför det populäraste hundnamnet 2020. Vovvarna Colt och Molly checkar in på Clarion Hotell Arlanda för ett nyårsfirande helt utan fyrverkerier. Ett firande som uppskattas väldigt högt av skotträdda vovvar.

Ben och andra priser.
Ben och andra fina priser.

Bella är en av 6 673 hundar med det namnet. Hon är polishund och blev utsett till årets polishund år 2019, grattis Bella 🙂

Charlie
Charlie kikar Stockholm Marathon 2016

Charlie är ett namn vad 5232 vovvar har. Honom mötte Internetfoto vid Stockholm Marathon 2016. Han ville också se när de första löparna kom men passade på att posera ett kort ögonblick.

Doris första advent
Julen är nära

Doris var med sin hundvakt i Stockholm City och julhandlade. En fin liten juldräkt passade fint. Det finns 4589 vovvar med namnet Doris

Ludde Yorkshireterrier
Ludde Yorkshireterrier

En av 4480 Ludde som finns är den här sköna Yorken som hänger med i cykelkorgen när stan är fylld med event.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Sigge 10 år visar valp
Sigge 10 år visar valp

Sigge är tio år och gillar agilityhinder. Han visar gärna och lär de yngre hur ett hinder ska hanteras. Det finns 4383 hundar i landet som heter Sigge.

Sally

Sankt bernhardshunden Sally blev enda vovven i kullen som fick stanna kvar i Sverige medan hennes alla kullsyskon gick på export, bland annat till Kanada och blev slädhund. Sally i Sverige är ett namn som förekommer 4281 gånger i registret.

Wilma bär stor gren.
Wilma, apport.

Internetfotos egna vovve Hon var riktigt vass på att spåra, gillade att bära och tyckte mycket om att fånga frisbee. 3848 hundar med namnet Wilma ger platsen åtta på topp-tio listan.

Bamse, Chihuahua
Bamse 3 år, Chihuahua. Född i Tokyo. Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Liten vovve till formatet. Men namnet Bamse speglar den inre storheten. Bamse finns det 3747 registrerade vovvar som heter.

Nyfiken Siberian husky
Nyfiken Siberian husky

Sist men inte minst är namnet Elsa som 3673 hundar heter 2020. Fast för den här nyfikna huskyn stavas namnet med z, Elza

Sjyst om du delar det här...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn