Happy Dog clarion Hotel arlanda Airport
Clarion Hotel Arlanda Airport med Sky City garage. Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Gott nytt år 2017 med Happy Dog. För fjärde året i rad hade Clarion Hotel Arlanda Airport succekonceptet ”Happy Dog” En fyrverkerifri nyårsafton för hundägare med skotträdda hundar.

 

Hotellchef Pernilla Johansson med personal hälsade alla sina ”Happy Dog” gäster välkomna där årets fullbokade lista med 370 hundar och två katter som skulle checkas in på ett par timmar.

Annons
Annons
Clarion Hotel Arlanda Airport
Hotellchef Pernilla Johansson med en golden retriver. Foto: Patric Lindén / Internetfoto

För att se bild i större format, klicka på den.

Trots mängder av hundar och kö till receptionsdisken gick inchekningen väldigt bra.

Stora och små raser samsades hur bra som helst om utrymmena. Allt från de minsta Chihuahuaorna, mellanstora staffar, bullterrier till storpudel, collier, retrivrar och många anda som kom riktigt bra överens.

Kön till receptionen var som längst vid 15-tiden, fast gästerna tog det fint där vovvarna nyfiket och glatt kikade in varandra i både kö och lobby. Vid 17-tiden började kön nå de sista, en av dem var dansk/svenska gårdshunden Douglas som är tio år. Douglas är otroligt skotträdd och har varje nyårsafton behövt lugnande medicin. Men i år slapp han det för första gången. Så det blev rena paradiset för honom istället för att vara hemma under de värsta timmarna då det smäller och flyger raketer okontrollerat.

Till och med två katter som lugnt satt och kollade ut ur sina burar fanns med på
”Happy Dog” listan 🙂

Med inchekning avklarad var det dags att tassa upp till sviter och rum innan nyårskvällen startade. Där var vattenskålar utställda på golven och på borden stod goodibags med reflexvästar, rastpåsar och lite annat smått och gott till vovvarna. Men främst av allt, en miljö utan fyrverkerier som ger skotträdda vovvar en lugn nyårsnatt.

Förkvällen kunde sedan njutas med att koppla av i lobbybaren med kaffe, vin, bubbel eller något annat att sitta ned med. Vovvarna är välkomna med där, men vid senare nyårsmiddag i hotellets restaurang får alla med tassar vara kvar på rummen.

Innan mörkret föll gick det även alldeles utmärkt att ta en längre rastsväng på en snitslad promenadrunda med vovven. Annorlunda miljö med kul slutmål att kolla in. Bra idé med snittslingen då det är många hundar som säkert även tog morgonpromenad innan hemfärd.

Det är många som återkommer varje år och det ökar för varje år. Därför gäller det att vara ute i god tid och boka rum och förboka en p-plats så tidigt som möjligt. Rummen brukar gå åt redan när de släpper på bokningen för nästa nyårsfirande. Clarion Hotel Arlanda Airport brukar var fullbokat redan i februari /mars, så det gäller att vara ute i god tid för att ha möjlighet att kunna få plats på reservlistan.

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn