Bella - Årets polishund 2019
Bella - Årets polishund 2019

En effektiv polishund och förare med 375 registrerade insatser under nomineringsperioden 2018/2019

Bella är fem år och arbetar i Helsingborg med sin förare Tobias Hjalmarsson. Med 375 registrerade insatser är Bella absolut värd att utses till årets polishund 2019

Prisutdelning Årets Polishund 2019
Prisutdelning Årets Polishund 2019

I deras insatser finns bland annat en större och uppmärksammad sprängning som gjordes i Skåne. I det ärendet kunde gärningspersonen inte bara gripas. Utan Bella hittade och räddade livet på personen som lyckats fly från platsen trots väldigt svåra skador efter ha kraschat med flyktfordonet.

Vid andra livsavgörande tillfällen har hon hittat och räddat livet på två äldre dementa personer.

Uppmärksam polishund.
Uppmärksam och kvick i tanke.

Bella är av rasen malinois och är utbildad både till patrull och sök/spår. Hennes nos är fantastisk och hon har hittat stora mängder narkotika och patronhylsor i uppdrag där hennes förare varit initiativtagare till brottsbekämpningen men även då de bistått kollegor.

I hennes arbete och facit på många lyckade fall beror säkerligen på hennes starka sida att kunna läsa och kvickt känna av signaler. Hon är också uppmärksam och kopplar väldigt snabbt på vad hon ska göra när hon exempelvis får spårsele på sig eller om munkorg sätts på.

Hopp, bus, vila och koppla av

Glädjefylld polishund.
Glädjefylld polishund.

Det är även en väldig glad kommunikativ hund som gillar att ha kul med hopp och bus. Efter lite klapp och lugn kommunikation så är vila och koppla av något som hon också är bra på.

Bästa vänner och kollegor
Bästa vänner och kollegor.
Relax
Relax

Bella och Tobias fick ta emot utmärkelsen för Årets polishund 2019 vid Hundmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö den 14 december 2019

Ben och andra priser.
Ben och andra fina priser.

Grattis till förare Tobias Hjalmarsson och Bella för titeln Årets polishund 2019 🙂

Dela gärna det här...
Nyhetsbrev

annons