Atte – Årets tullhund 2019
Atte – Årets tullhund 2019

Atte sitter mellan två filer och två lastbilar rullar sakta förbi. Han marker den ena och efter kontroll hittas 3 gram cannabis på chauffören.

Atte var först tilltänkt som jakthund men passade inte riktigt för det. Han var aningen för självständig och det blev istället att han fick en möjlighet att få göra test att bli sökhund hos tullen.

Han klarade testet men det var på gränsen att han gjorde det. När han sen fick chansen att visa sina färdigheter där han med sin självständighet fick arbeta med att själv selektera i person och trafikflöden. Då blev det resultat över det vanliga.

Hittills har de arbetat tillsammans i två år där det senaste året blivit 152 tillfällen och som resulterat 206 narkotikabeslag.

Atte och Josefin
Labradoren Atte, 4 år och Josefin

Josefin berättar om en grej Atte brukar göra när han blir glad och uppspelt efter lek eller beröm är att han lägger sig ned och sträcker ut sina bakben och drar sig framåt med framtassarna.

Vid fototillfället blir Atte så glad i pip-bollen som Internetfoto brukar använda för att få en vovves uppmärksamhet och se in i kameran.

Precis som matte berättat lägger han sig ned och drar sig fram på golvet. Självklar när man blir så glad i KONG-bollen får han givetvis behålla den 🙂

Uppskattningsritual
Uppskattningsritual.

Grattis Atte och förare Josefin till utmärkelsen Årets Tullhund 2019 Prisutdelning tilldela på SKK Hundmässa i Stockholmsmässan, Älvsjö den 14 december 2019

Prisutdelning 191214
Prisutdelning den 14/12-19
Dela gärna det här...