Jultomte Hundstallet julmarknad
Tomten och hans valp hälsade besökarna välkomna.

Hundparad, veterinärtips, glögg och lussebullar värmde i kylan.

Redan en halvtimme innan hade det kommit mycket folk till julmarknaden på Hundstallet som öppnade klockan tolv. Självklart var tomten på plats och hälsade välkommen när julmarknaden öppnades.

Granen var klädd och den här granen är speciell. Här kunde besökare skänka sina hundsaker de längre inte behöver. Då kommer de till nytta för alla de hundar som väntar på ett nytt hem.

Hundstallets julgran
Julklappar till behövande hundar.

Hundparad

Istället för att själva stallarna in till hundarna var öppet som det brukar vara vid Hundstallets öppet hus tillfällena så är det på Julmarknaden en hundparad där hundarna visas upp.

Du, vill du ha information om hundevent runt om i Sverige. Prenumerera gratis på Internetfotos nya hundkalender. Epost prenumerera på Internetfotos eventkalender

I år var det 11 st fina hundar som väntar på nytt hem som visades upp. Skönt för i år var också att vädret äntligen visade sig från den ljusa sidan. Kyla och snö gav en stämningsfull julparad.

Hundparad Hundstallet
Härlig stämning.

Några av hundarna i paraden var Busan, Frans, Inez och Tara. På deras namn under bilderna kan du klicka in på Hundstallet och läsa mer om just de här hundarna.

Busan

Mysan Grand danois
Grand danois

Busan, Grand danois

Frans

Frans Cane corso
Cane corso

Frans Cane corso

Inez

Inez, Golden Retriever
Golden retriever

Inez, Golden retriever

Tara

Tara, Rottweiler
Rottweiler

Tara, Rottweiler

Veterinären berättar

Hundstallets veterinär
Veterinär om hundsäkerhet jul och nyårsfirande.

Från naturscenen fanns Hundstallets veterinär J-F som berättade om julfirande och undvika faror hundar ofta hamnar i när det är dags för julfirande. Kanske högst på listan är choklad som hundar inte tål och blir sjuka av som också många gånger kan bli vovvens död.

Här gäller det att verkligen se till till att chokladaskar och annat som innehåller kakao och choklad inte kan nås av hunden.

Sen poängterar J-F att även alkohol kan ställa till det för hunden. Inte då för att hunden får i sig det. Men att den som finns i andra änden av kopplet kan ha tagit en och annan glögg, snaps eller annat som sänker omdömet när det är dags för vovverundan i jul och nyårsfirandet.

Hundar på julmarknaden

Självklart får alla hundar följa med på Hundstallets julmarknad. Stora snälla schäfern Tequilo 6 år var en av många som fått hänga med. Han är en stabil och cool schäfer som familjen haft sedan valp.

Tequilo 6 år
Stor och snäll

Den något mindre chihuahuan Nahla, hon också 6 år och inte en omplaceringshund var med. Fast den här tjejen trivs att vara uppe i mattes famn och då gärna innanför den sköna jackan.

Nahla, Chihuahua
Kul H&M tröja.

Klara och Klas som satt och kollade in hundparaden på medtagen filt är däremot två hundar som är omplacerade från Hundstallet. Sedan flera år har de har fått ett tryggt och ordat liv efter förhållanden som gjorde att Hundstallet blev en räddning för dem.

Klara och Klas
Omplacerade till tryggt hem.

Den vita vovven Klara är en av de större antal hundar som omhändertogs av polisen i det uppmärksammade fallet som går under Värmlandshundarna.

Klicka in Hundstallet och läs om fallet Värmlandshundarna som år 2015 krävde stora insatser. Uppföljning Värmlandshundarna

Hundstallet julmarknad hölls den 30 november mellan kl 12-15 på Hundstallet i Åkeshov, Bromma

Dela gärna det här...

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn