Synkrav körkort och taxiförarlegitimation
Ze-bra i trafiken.

Hösten närmar sig och mörkret kommer tidigare för varje kväll.

Det gäller att Ze-bra i trafiken. Augusti 2022 var det dags för mig att förnya körkortet. Med tyngre behörigheter krävs läkarintyg där bland annat synen testas, blodtryck och blodsocker mäts etc… Det landade in i att jag var tvungen att uppdatera mina gamla slitna och repiga glasögon.

En skridskoåkare på glasögon för att illustrera repigt glas.
En repa till optikern.

Soliga dagar är det skönt med solglasögon. Fast jag tycker det är rätt stökigt att hålla på att växla mellan olika glasögon för läs, skärm (terminal) och solglasögon osv... Dessutom måste alla paren vara med den styrka som behövs för de olika ändamålen.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Glasögon håller även bättre och längre ifall man slipper hålla på att ta av och sätta på sig olika brillor. Då jag har de här på mig funkar de hela dagen oavsett om jag kör bil, fotar, läser eller gör något annat.

Glasögonen funkar utmärkt vid miniatyr och gatufoto.
Bra syn vid miniatyr och gatufoto.

Just därför satsade jag på ett par fotokromatiska progressiva glasögon med Transitions Xtra-active glas. Det gör att glasen växlar snabbt i toning beroende på hur stark ljusstyrkan ute är.

De här glasen blir också extra mörka då solljuset är väldigt starkt. Dessutom fungerar skiftningarna i glasen när jag är bakom vindrutor och andra fönster där solen strålar in.

Glasklar

Nu har jag haft de här över ett halvår. Så det har varit alla slags väder och ljusförhållanden. Därför kan jag med glasklar lätthet säga att jag fortfarande är supernöjd med det här paret.

Hämtat mina nya glasögon hos optikern
Klarsynt i alla lägen.

Genom att de är progressiva, fotokromatiska och har Xtraactive behöver jag bara de här paret oavsett vad jag ska göra och vilka dygnets alla ljusförhållanden är, från mörker till starkt solljus. Glasögonen fungerar toppen oavsett.

Nästa år är det dags att även förnya min taxiförarlegitimation. Det är också något som kräver läkarintyg. Fast det går säkert bra det också.

Läs tidigare bloggen: Hämtat mina nya glasögon hos optikern

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.

Anlita Internetfoto för storytell-bilder som bryter mediebrus


Visste du att det tar endast 13 millisekunder för en människa att kunna identifiera en bild. Därför är bilder ett av det kraftfullaste verktygen för att bryta igenom mediebrus och uppmärksamma en verksamhets budskap. Efter bokfört fotouppdrag ingår även en exklusiv länkning till verksamhetens webbplats.
Läs mer om Fotouppdrag

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn