Cáppi - Årets bragdhund 2022
Cáppi - Siberian husky Årets bragdhund 2022

Isen brister och den 12 årige draghundsföraren hamnar i det iskalla vattnet med unghunden Cáppi och släden. En livsfarlig situation uppstod och det kan gå fort ifall man inte kommer upp snabbt.

Siberian huskyn Cáppi var bara nio månader den där dagen han var längst bak i hundspannet som styrdes av Alve 12 år. När hundspannet skulle korsa över en frusen sjö i Örnsköldsvik brast isen. Både Alve och Cáppi hamnade i det iskalla vattnet.

Trots sin unga ålder förstod Cáppi att läget blev allvarligt när han, släde och förare hamnade i vaken och den livsfarliga situationen var ett faktum. Cáppi vände sig om och tittade på Alve. Blicken glömmer Alve aldrig. Han såg att Cáppi förstod.

Annons

Hunden lyckades sedan ta sig upp ur vaken och drog upp Alve. Tillsammans med de övriga hundarna i främre spannet lyckade de sedan även dra upp släden.

Alve och Cáppi med sina mammor vid ärevarvet.
Alve och Cáppi med sina mammor vid ärevarvet.

För sin insats tilldelas Cáppi utmärkelsen Årets Bragdhund 2022 Till ceremonin för prisutdelningen den 10 december 2022 på hundmässan i Stockholmsmässan i Älvsjö hade både Alve och Cáppi sina mammor med sig.

Cáppi och hans mamma drar med snygg entré.
Cáppi och hans mamma drar Alve med snygg entré.

Härlig entré gjorde de också när både Cáppi och hans mamma drog in på guldmattan med Alve som förare på en dogbike. Snyggt teamet och grattis till utnämningen till Årets bragdhund 2022

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Internetfoto Miniworld

Specialdesignade miniworldscener

Är du ansvarig för en verksamhets PR och marknadsföring. Kolla in Internetfotos Varumärkesanpassade Miniworld. Något som även passar pressmedia för att illustrera redaktionella händelser.


Mer om Miniworld

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn