Cáppi - Årets bragdhund 2022
Cáppi - Siberian husky Årets bragdhund 2022
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Isen brister och den 12 årige draghundsföraren hamnar i det iskalla vattnet med unghunden Cáppi och släden. En livsfarlig situation uppstod och det kan gå fort ifall man inte kommer upp snabbt.

Siberian huskyn Cáppi var bara nio månader den där dagen han var längst bak i hundspannet som styrdes av Alve 12 år. När hundspannet skulle korsa över en frusen sjö i Örnsköldsvik brast isen. Både Alve och Cáppi hamnade i det iskalla vattnet.

Trots sin unga ålder förstod Cáppi att läget blev allvarligt när han, släde och förare hamnade i vaken och den livsfarliga situationen var ett faktum. Cáppi vände sig om och tittade på Alve. Blicken glömmer Alve aldrig. Han såg att Cáppi förstod.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Hunden lyckades sedan ta sig upp ur vaken och drog upp Alve. Tillsammans med de övriga hundarna i främre spannet lyckade de sedan även dra upp släden.

Alve och Cáppi med sina mammor vid ärevarvet.
Alve och Cáppi med sina mammor vid ärevarvet.

För sin insats tilldelas Cáppi utmärkelsen Årets Bragdhund 2022 Till ceremonin för prisutdelningen den 10 december 2022 på hundmässan i Stockholmsmässan i Älvsjö hade både Alve och Cáppi sina mammor med sig.

Cáppi och hans mamma drar med snygg entré.
Cáppi och hans mamma drar Alve med snygg entré.

Härlig entré gjorde de också när både Cáppi och hans mamma drog in på guldmattan med Alve som förare på en dogbike. Snyggt teamet och grattis till utnämningen till Årets bragdhund 2022

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera på

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn