Cyklande bilvårdare med biltvätt
Miljöeffektiv biltvätt

Bilvårdare från WoshApp tvättar bilar utan vatten. De använder biologiskt nedbrytbart rengöringsmedel och mikrofiberdukar som absorberar tvättresterna istället för att det hamnar i dagvattensystemet.

Biltvätt utan vatten låter som en ren omöjlighet. Men resultatet var imponerande då Internetfoto hängde med bilvårdaren Tom på tvättuppdrag en riktigt skitig vinterdag på Södermalm i Stockholm.

Snabb igångsättningstid är fördel för att hinna med allt fler kunder som vill få sin bil tvättad hos sig.

Bilvårdarna cyklar mellan tvättuppdragen i sina områden. Tom berättar att han arbetar mestadels på Södermalm och tar sig snabbt fram på cykeln utan att hamna i långsam stadstrafik. Han behöver heller inte tänka på parkeringskaoset som är ett stort problem i Stockholm.

Biltvätt vintertid kräver en del extra tid

Is och snö på elbil som ska tvättas
Is och snö inget hinder

Tom sopade av snön på elbilen från bildelningsföretaget Aimo och behandlade ytan med medel som är anpassat för att smälta isen för att sedan gå på med formulan för smuts.

Jämnt fördelad tvättvätska.
Jämnt fördelad tvättformula.

När isen smält och smuts luckrats upp använde Tom mikrofiberdukar för att rengöra bilen. Smutsen absorberas in i mikrotrasorna genom en speciell torkteknik som gör att inga tvättrester hamnar på marken.

Första torkningen hamnar mesta av smutsen i duken som är lite tjockare än polerduken som används efteråt.

Biltvätt utan spill
Tvätt utan spill

Andra svepningen med den finare och tätare polerduken fångade resten och lämnade en ren, blank och repfri yta efter sig.

Biltvätt med mikrofiberduk
Finputs med tät mikrofiberduk.

Till en vintertvätt används cirka 4-8 mikrofiberdukar som återanvänds efter tvätt hos miljöcertifierade tvätterier med olje och fettavskiljare.

Smutsiga mikrofiberdukar tvättas och återanvänds.
Smutsiga dukar tvättas och återanvänds

En vintertvätt tar i snitt 45-60 minuter

Nyttvättad elbil
Nytvättad

Rena bilar ger ett bra första intryck som verkligen sticker ut på ett positivt sätt ju skitigare vädret är.

Aimo logga tvättas på bil
Rena företagsbilar ger fler kunder.

Företagsbilar med logga är en kostnadseffektiv marknadsföring. Genom att synas rent och snyggt i trafiken utan att företaget behöver spendera tidsresurser på bilvård känns både modernt och fräscht.

En av grundarna till WoshAPP

Jens Karlsson, en av grundarna till WoshApp
Jens Karlsson, WoshApp

Jens Karlsson, en av grundarna till WoshApp berättar att både företag och privatpersoner använder WoshApp´s tjänster i Stockholm och att de passerat över 10 000 tvättar sedan de grundades sommaren 2016

Medgrundare till bolaget är tidigare hockeyproffset Mark Owuya. Under 2019 kommer bolaget expandera och täcka större område i Stockholm och till en ny stad. WoshAPP.se

Dela gärna det här...