FS Data om WP Gutenberg
FS Data om WP Gutenberg

Webbpubliceringsverktyget WordPress är på gång med omfattande uppdatering med blockbaserad redigeringsgränssnitt.

Alla som jobbar med webbsidor och använder WordPress kommer märka stor skillnad när WP lanserar Gutenberg.

Johan Falk från företaget WP Konsulterna berättade att Gutenberg kommer vara ett standardläge från och med WP version 5.0

Datumet för lanseringen är ännu inte satt, men Johan kom med egen kvalificerad gissning och tror uppdateringen kommer komma någonstans i december 2018

Gutenberg

Med Gutenberg kommer webbutvecklare och sajtansvariga bland annat kunna arbeta med komplexa layouter genom drag and drop funktioner i så kallade blockbaserad redigering.

Många kanske redan arbetar med blockskapande genom att använda exempelvis plug in som Visual Composer, Page Builder etc...

Det som kan bli lite onödigt spännande med lanseringen av Gutenberg är att se ifall programmet är kompatibelt och fungerar med de plug in och tema som webbsidan är uppbyggd med.

För att börja i rätt ända kan det vara bra att ladda ned det plug in som gör att man kan backa tillbaka till klassiska redigeraren.

Främsta rekommendation är i alla fall att innan uppdateringen skapa både en databas backup samt FTP-ladda ned webbplatsens alla filer till din egna hårddisken ifall kompatibilitetsproblem blir ett faktum. Då kan du backa tillbaka till din senast fungerande sajtversion från säkerhetskopian ifall det kraschar rejält.

Saknar du FTP klient kan du ladda ned FileZilla HÄR Dina inloggningsuppgifter hjälper ditt webbhotell dig med.

AW mingel

FS Data AW mingel.
FS Data AW mingel.

Infomötet om Gutenberg avslutades med AW mingel där FS Data bjöd på kaffe, vin, öl och snittar.

FS Data webbhotell

FS Data

Är du själv på gång att vilja skapa en webbplats och är på jakt efter ett webbhotell. Kika in FS Data och kolla om deras tjänster passar dig.

Internetfoto kan erbjuda dig löpande 50% rabatt på dina månadskostnader. Bli webbhotellskund genom att besöka FS Data beställning, klicka in skärmdumpen nedan och bli kund. Kom ihåg att uppge ÅF ID: 13500164

Skärmdump FS data beställning
Skärmdump FS data beställning.

Viktigt, kom ihåg att fylla i 13500164 så får får du riktigt sjyst löpande deal med halverade månadskostnader för din webbhotellstjänst hos FS Data.

WordPress

Mer om: Gutenberg

Youtube

Dela gärna det här...