Digitala klockslag eller mekanisk kugghjulstid
Tick tack tick...
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Ju fler dagar som går kan det bli krångligare att kliva upp tidigt och alltid vara pigg. Så en sovmorgon, eftermiddagslur, powernap, siesta etc… är nog bara nyttigt emellanåt.

Även fast jag under längre tid kommit i bra fas att kliva upp hyfsat tidigt alla veckans morgnar kan vissa av dem ibland vara lockande att ta en extra sovmorgon. Detta skulle säkert ha skett oftare ifall jag inte räddats av att ha ställt min klockradio på väckning, speciellt när kvällen innan blivit extra sen.

Det är säkert många som ställer sin väckning med digitala klockslag i mobilen för att komma upp. Fast det gäller då att luren har laddning så det räcker hela natten. Att ha laddaren ansluten i väggkontakten är inget som rekommenderas. Dels för att batteriet inte mår bra av det men också för att brandrisken ökar.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Sen har vi det här med elavbrott. En person på min FB-vänlista skrev i dagarna att hon hade strömavbrott och dåligt med laddning i mobilen. Hon var därför under kvällen tvungen att gå ut i bilen och ladda den så luren hade tillräckligt med ström för att kunna hålla över natten och väcka henne tidigt nästa morgon.

I sådana lägen kan det därför vara läge att ha en gammal mekanisk ”oldschool” väckarklocka där en fjäder vrids upp och tickar på mekaniskt utan batteri eller el.

Gamla väckarklockor är ofta rätt snygga också. Fast de kan ju låta för jäkligt också. Kugghjulen tickar på och när tiden är inne för att kliva upp väsnas och skramlar de en hel del. Men man kommer upp, jag lovar 🙂

Dessutom kanske sömnen blir bättre. Mobiler, routrar och annan elektronik kan vara nyttigt att hålla i andra rum än där man sover.

Vad använder du när du måste ställa en tid för att vakna?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Förvalta din tid väl, den kan inte stoppas

Urmakare stoppar klockan.
Klockan kan stoppas men inte tiden.

Om tid lär Leonardo Da Vinci (1452-1519) ha uttryckt sig med. ”Tiden räcker till för den som använder den”

Men det kan man undra. Tiden tycker jag går otroligt snabbt. Det är redan 24 november och bara en månad kvar till jul. Själv tycker jag midsommar inte var för så länge sedan.

Kanske det då stämmer som William Shakespeare (1564-1616) sagt. ”Ur led är tiden”

Fast en sak med tid är i alla fall säkert för oss människor. Tiden är den mest sanna demokratin, så länge man lever är den lika för alla. // Patric Lindén

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera på

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn