En skridskoåkare på glasögon för att illustrera repigt glas.
En repa till optikern.

För syns skull gäller det att se bra ut och få glasklara skarpa synupplevelser.

Det var verkligen dags med en repa till optikern för att skaffa nya glasögon. Synen förändras med tiden. Mina glasögon är också gamla repiga och slitna efter åratal av användning. De har egentligen gjort sitt redan för något år sedan.

Glasen är repiga, bågen sned, skalmarna uttänjda efter att emellanåt behövts böjas inåt. Sen saknas också den ena näskudden som visserligen är lätt att få dit en ny. Men med tiden hålla på att skruva och böja skalmar och sätta ditt näskuddar som lossnar titt som tätt är bara tecken på att det är dags för nya bågar också.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Glasögonutveckling

Patric som barn och redan hade glasögon vid 1-2 årsåldern
Första paret glasögon hade redan vid 1 års ålder. Det här är det andra paret.

Utvecklingen har kommit ljusår sedan mina första glasögon som barn där nånstans i slutet av sextiotalet där jag även hann att få mitt andra par.

Mina förväntningar på nya glasögonen är skyhöga. För den här gången handlar det om riktiga top of the lineglas från ledande glastillverkare med senaste tekniken som skräddarsyr glasen exakt efter bärarens behov.

Synundersökningen hos optikern upplevde jag som väldigt grundlig och noggrann. Den tog drygt en halvtimme. Sen när jag valt bågar gjordes även Eye-codemätning för att mäta in ögats exakta mittpunkt i glasen för att få glasen individuellt anpassade till den valda bågens storlek och form.

Progressiva glasögon med fotokromatiska kvalitétsglas

Som tillval till mina progressiva glasögon har jag även valt bruna fotokromatiska glas. Här har utvecklingen kommit väldigt långt. De intelligenta Transitions Xtraactive glasen ändrar nyans efter ljusförhållandet i magiskt hastighet.

Kolla in YT-klippet:

 

Glasen växlar blixtsnabbt mellan att bli väldigt mörka beroende på hur stark solen är och tillbaka till ljusare ton när man går inomhus eller kommer in i skugga.

Med egenskapen Xtraactive fungerar även toningen då man sitter i bilen eller är i lokaler med starkt ljusinsläpp.

Anledningen att jag valde bruna glas är för att jag tycker de ger en gul ton. Något som stärker kontrast och mörkerseende. Perfekt vid bilkörning i skymning och mörker.

Nu väntar jag spänt på hur mina glasögon kommer passa min syn. För man vill ju se bra ut med så naturliga, skarpa och klara synupplevelser som möjligt varje dag.

Första synupplevelsen fick jag när optikern med alla instrument och olika tester kommit fram till vilken styrka jag behöver. När vi nådde fram till slutresultat kändes det väldigt bra.

Därför är mina förväntningar väldigt höga. Når de upp i samma känsla i vardaglig verkligheten som nåddes under synundersökningen. Då lär jag vara supernöjd.

Återkommer till det när glasögonen kommit och jag fått prova dem en stund.

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.

Anlita Internetfoto för storytell-bilder som bryter mediebrus


Visste du att det tar endast 13 millisekunder för en människa att kunna identifiera en bild. Därför är bilder ett av det kraftfullaste verktygen för att bryta igenom mediebrus och uppmärksamma en verksamhets budskap. Efter bokfört fotouppdrag ingår även en exklusiv länkning till verksamhetens webbplats.
Läs mer om Fotouppdrag

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn