Hero hälsade på hos Hundstallet öppet hus
Nyfiken Hero

Det var inte mycket liv kvar i den lille huskyvalpen när han hittades dumpad i skogen under ett träd.

Hero hälsade på i dag när Hundstallet höll öppet hus på Åkeshovs Gårdsväg 10 i Bromma. Det var massor av folk som besökte Hundstallet för att förhoppningsvis finna en familjemedlem på tassar.

Kö hundstallet.
Kö hundstallet.

Stort intresse att besöka vovvarna

Upp till en timmes väntan.
Upp till en timmes väntan.

Kön ringlade sig lång och det tog upp till en timme innan man kom fram till ingången. De som hade hundar med sig den här dagen fick lämna de utanför hundstallet.

Alva är en 7-årig Golden retriever som för bara några veckor själv var i stallet och väntade på omplacering. Idag hade hon också kommit till öppet hus med sin nya husse. Fast idag för att kanske kika på lite hundprylar som finns att köpa.

Husse berättar att hon gillar att arbeta med nosen. Så svampsök är något som Alva ska få prova på och förhoppningsvis börja med. Fast det fanns ju även andra godsaker att sniffa upp. På bordet vid hundpassningen var det en skål som verkade extra intressant.

Hundpassning.
Hundpassning.

På scen

Strax bredvid Hundstallet stod scenen uppställd. Här talade bland andra veterinären JF om hundars tänder och munhälsa.

Om hundars tänder och munhälsa.
Om hundars tänder och munhälsa.

Lotta Bauer berättade om nosework som sedan första januari 2017 är en officiell hundsport i Sverige.

Om nosework.
Om nosework.

Hero, huskyvalpen som hittade nästintill död i skogen

Hero hälsade på hos Hundstallet öppet hus
Hero med tungan inne.

Till scenen kom också Hero. Det är huskyvalpen som hittades under ett träd dumpad mitt i en skog och som inte hade mycket liv i sig när han påträffades av en slump.

Hans kropp var fylld av infektioner. På väg till djursjukhuset rann gul gegga ur både nos och ögon. Livet höll bokstavligen på att rinna ur honom och han behövde akut vård.

Hero som idag är en husky som kommit tillbaka till livet efter en riktigt tuff start. Han var med på scenen vid Hundstallet när familjen berättade om honom och hur det är idag. Frisk och glad ser han ut att vara när han nyfiket kikar runt vad som händer i kring honom.

Ett resultat av hans tidigare livskamp är att han har tungan hängande utanför. Men det verkar inte bekomma honom alls.

Hero hälsade på hos Hundstallet öppet hus
Trygg familj.

Skyddsängel

Guarden Angel
Guardian Angel.

Den här huskyn och många andra hundar får ny chans till bättre liv genom omplacering av Hundstallet. Hero har också fint diplom om att vara hundarnas egna skyddsängel. Han finns även som mjukisdjur med sin tunga som hänger ut.

Läs mer: Överlevaren Hero

Dela gärna det här...
Nyhetsbrev

annons