Hundrastgården I Bredäng optimal för träning

0
286

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Skogsmiljö med stor inhägnad som passar väldigt bra för inkallningsövningar.

Hundrastgården i Bredäng ligger alldeles utmärkt vid stor skog, öppen äng och en strandlinje med närhet sjyst badplats.

I rastgården kan du träna hunden lös och göra inkallningsövningar med hunden i lugn miljö men ändå få lagom med störningsmoment. Utan att det är för mycket så rör det sig folk och andra hundar runt om och vid hundrastgården. Bra att tänka på att hundrastgården är öppen för alla och det finns fler som vill vara där. Men när det är tomt är det bara köra på som du vill.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

Kommer du till platsen och det är aktivitet där är det sjyst att fråga innan om det är okej att komma in med din vovve ifall ni inte träffats tidigare.

En bit ifrån inhägnaden finns en campingplats och ett mindre utegym. Några hundra meter nedanför finns en omtyckt discgolfbana folk gärna går ned till ock kastar några discar.

Men alla de här aktiviteter håller valmöjligheterna öppna för vovven att antingen lyssna på dig eller utföra sina hyss som lös vovve och som du vill träna bort. Även fast det kan låta som om det vore folkstormning runt omkring här så är det inte det, platsen är lugn.

Hopp och lek är ju också viktigt. Den här rastgården har ordentlig yta att springa på och är både grön och har några agilityhinder att ge vovven utmaningar i hopp och A-hindren som finns.

Rastgårdens placering är också bra med mycket träd runt om. Det ger gott om skuggplatser så det blir en skön plats att vara på även soliga och varma dagar. Ett tips är att du alltid har med dig vatten så hunden kan få pausa med dricka mellan sina uppgifter.

På planen finns också ett väderskydd du kan sitta under ifall en regnskur skulle dyka upp. Bra också att soptunna finns precis vid utgången, att plocka upp efter hunden är ju en självklarhet. Det som skulle kunna ”toppa” platsen är att det skulle finnas någon form av bord.

Nicke

Schäfer
Nicke, en stadig schäfer

Då jag själv var hundägare kunde jag ha med min vovve överallt och ha henne lös. När hon lämnade jordelivet blev det tomt med tassande i rummen. Passande i tomheten var att efter ett tag blev jag tillfrågad om jag kunde passa min brors hund schäfern Nicke en månad. Självklart 🙂 En jättesnäll och stor vovve. Då kom Bredängs hundrastgård väl till användning för egen del.

Läs tidigare inlägget från år 2015 om Nicke: Hundvakt med säkerhetstänk och roliga aktiviteter

Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn