Polis, tull och militärhundar med i uppvisning
Polishundsuppvisning gripande av buse.

Tjänstehundar i uppvisning på Stockholm Hundmässa i Stockholmsmässan, Älvsjö

Polis, tull och militärhundar visades upp i några scenarier som deras hundenheter ofta ställs inför. Det är många fysiska situationer och mentala utmaningar i deras vardag.

Polishundar ska både kunna angripa tufft och sedan snabbt kunna lägga sig ned och bevaka medan polisen tar han om brottslingen.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...
polishund bevakar vid visitation
Platsbevakning vid visitation.

Tullens hundar är experter på att nosa och hålla koll på många individer samtidigt. De selekterar och hittar vem som bär med sig förbjudna substanser.

Tullhund med koll på många.
Koll på många samtidigt.

Årets tullhund 2019 Atte har en supernos som klarar att selektera inte bara bland människor. Han klarar även att göra det bland stora fordon. Atte brukar få sitta mellan två körfält i tullfiltret och selekterat bland lastbilar. När han markerar tas fordonen in.

Det behövs heller inga stora mängder. En förare hade bara några gram på sig då Atte fick vittring på honom när han rullade sakta förbi med långtradaren. Så det är inte konstigt att den här fina labben blir Årets tullhund 2019 -  Grattis och fler tjänstehundar till tullen.

Atte och Josefin
Atte och Josefin

Militärhundar arbetar också mycket med nos. De blir något av sprängmedelsexperter även om de också är duktiga på andra uppdrag som kräver både nos och starka fysiska egenskaper.

I uppvisningen preparerade militär en lastpall med lite substans i en av springorna som hunden snabbt skulle söka och hitta.

Militär prepareing
Sökobjekt placeras.

Hunden luktar effektiv på lastlådan. Den hittar det den ska och är utbildad för.

Militärhund söker
Militär koll.

När hunden funnit det den ska markerar hunden det genom att som i det här fallet lägga sig ned. Sen finns det flera sätt andra hundar kan göra för att markera. Stå stilla, sätta sig ned, skälla eller något annat som de tränat och passar ekipaget bäst.

militärhund fyndmarkering
Fyndmarkering

Alla avslut i både träning och skarpa lägen avslutas med belöning. Favoritleksaker fungerar väldigt bra.

Favoritleksak perfekt belöning.
Favoritleksak, perfekt belöning efter preparatfynd i resväska.

Polishunden Hyss

polishunden Hyss in action.
Hyss in action.

Det var kul att träffa polishunden Hyss igen och den här gången in full action på Hundmässan.

Förra gången vi möttes var när han och förare var med vid filmpremiären av Superpowerdogs på Cosmonova i Naturhistoriska museet där de berättade om hundföraryrket inom Polisen.

Filmens svenska berättarröst är Anders Bagge som är en cool kille, och jag måste säga att det tidigare har blivit en hel del fotande vid rödamattanpremiärer. Men den här är svår att toppa 🙂

Superpowerdogs är en film som lätt kan ge en tår i ögat. Med Anders Bagge sittandes bakom mig och snyfta samtidigt som polishundarna Hyss och Keegan är med bredvid i salongen och kollar filmen i superstort filmformat så tillhör den här filmpremiären den coolaste bioupplevelsen för egen del.

Polishunden Keegan gillar bio
Polishunden Keegan gillade också filmen.

Klicka in Internetfotos tidigare artikel: Superpowerdogs visas på Cosmonova

Har du någon i din närhet som skulle vara intresserad av det här inlägget. Meddela dem i ditt nätverk.


Prenumerera och bli uppdaterad på vilka intressanta temadagar som firas nästa vecka. Nyhetsbrevet kan även intressera och gynna dig med något från de fotouppdrag Internetfoto gör. Dessutom lär det säkert få hänga med lite vovverelaterat material också. Välkommen att hänga på och prenumerera.

Internetfoto Nyhetsrev

* Obligatoriskt fält

Jag samtycker till att mottaga "Nyhetsbrevet från Internetfoto " med Internetfotos integritetspolicy.

Du kan när som helst avbryta prenumerationen genom att klicka på länken i sidfoten i utskicket Internetfotos Nyhetsbrev. För information om sekretesspraxis, besök Internetfotos integritetspolicy på https://www.internetfoto.se/integritetspolicy/

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn