Spökskepp på isande Riddarfjärd
Spökskepp eller exklusiv lustyacht.
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Isen hade brutits upp runt Lady Hutton Fartyget som går under det mer kända namnet ”Mälardrottningen”

Det var en isande kall januaridag 2011 som fartyget hade en helt annan position än hennes fasta plats vid kajen i Södra Riddarholmshamnen.

Hade hennes förtöjning slitits sig i den vinande kalla vinden under vinternatten och fört ut henne bland Riddarfjärdens krossade isskärvor? Något som fick henne att sakta ligga där på gungande vågor som lät hennes skrov skavas i otakt av de vassa bitarna.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Då hon låg i den enorma isvaken såg hennes skick mer ut som ett spökskepps skepnad än att vara den exklusiva lustyacht från år 1924 som mellan åren 1980-1982 byggdes om till hotell och restaurangskepp.

Spökskepp eller lyxyacht med uppdukade bord och renbäddade sängar.

Fast det var av en helt annan anledning hon låg där omgärdad av is, vågor och skärvor. Renovering var nära anstående. Vid tidpunkten då bilden togs var det dags för henne att få lämna kaj för att rustas upp på annan plats.

Så det var ett tacksamt tillfälle att komma i rätt tid och vara på rätt plats för att fånga en mer ovanlig bild på ett av Stockholms mest kända fartyg. Ett skepp som annars ligger tryggt fast förtöjd vid kaj på Riddarholmen.

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera på

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn