Tesla Bot Optimus med mjukvara Chat GPT
Tesla Bot Optimus med mjukvara Chat GPT
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Humanoida robotor utvecklas i allt snabbare takt. Snart kan de göra mycket sånt vi människor redan kan göra. Men också sådant som är för farligt för oss eller som vi inte klarar av.

AI tekniken går i rasande tempo. Företaget Tesla som i grunden är ett företag som tillverkar elbilar är även igång med utveckling med humanoida roboten Tesla Bot Optimus.

Optimus har Chat GPT som mjukvara och det blir nästan läskigt spännande vad de här maskinerna kan komma klara av inom de närmsta åren.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Maskinrobot - Humanoid robot

Robotteknik har tidigare kanske varit mer något som designats för en specifik enskild uppgift än många olika uppdrag. Formen på roboten har därför anpassats för en unik uppgift.

Exempelvis är det inte en människoliknande robot som går och skjuter på en gräsklippare framför sig då det är dags att klippa gräset. Robotgräsklipparen klipper gräs och inget mer.

Robotgräsklippare Roslagstull
Robotgräsklippare Roslagstull Stockholm

Det behövs heller ingen humanoid figur som sitter bakom ratten i elbilen och kör. Utan den självkörande tekniken sköts med hjälp av bilens sensorer och kameror.

Tanken med humanoida robotar verkar därför kunna vara mer för att ingå i större planer och lära sig mer om samhällen byggda för oss människor.

Målen ser också ut att vara mer omfattade där de ska utföra olika uppgifter som farliga eller är för svåra att göra för oss människor med kött och blod.

Fullmåne
Foto Patric L / Internetfoto

Personligen dyker en hisnande tanke upp. Tänk ifall de humanoida robotarna kan vara de som inledningsvis kommer användas för att bygga och förbereda mänskliga boendemiljöer på annan planet. Något som kan behövas då det är dags för eventuell kolonisering av mänskligheten.

Innan detta ens kanske kan bli en verklighet behöver nog därför humanoida robotarnas mjukvara och kroppsliga funktioner vara så lik en människa som möjligt.

Främst för att kunna likna oss i tanken. Men också för att klara av att röra sig som oss och utföra många olika uppgifter. Både här på jorden och kanske även utanför den.

Tesla Model S

Tesla S -Catwoman
Tesla S -Catwoman

Elon Musk är i alla fall igång med intressanta projekt med företaget Tesla som håller på med spännande elbilar som ska klara av att köra själv. Även rymdfärder och humanoida robotar är i fokus. Undrar ifall det finns några samband…

Tesla Model S är elbilen som säkert skulle passa Comic Con, Cosplay-karaktären Catwoman väldigt bra.

Comic Con 2023

Tesla X - Star Wars
Tesla X - Star Wars

I helgen på Stockholmsmässan var eventet Comic Con Stockholm 2023 Där fanns Tesla med och visade upp fyra modeller. En var modellen X med måsvingedörrar och Modell S som accelererar 0-100 på 2,1 sekunder och har en toppfart på 320 km i timmen.

Klicka även in Internetfotos artikel Comic Con Stockholm 2023

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera på

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn