Hmmm, Är det vi själva som skapar våra hinder och djupa problem medan vi tar oss fram på livets bana?
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Det finns alltid något att uppmärksamma eller fira.
Förra veckan var det Andningens dag Den här veckan uppmärksammas Tankens dag och nästa vecka firas Alla hjärtans dag.

Pojke med blå kavaj och ATG-hatt Svenska flaggans dag.
Temadagar, namnsdagar och nationaldagar. Dagar att tillägna en tanke, gratulation eller fira med en flaggning.

Temadagar är intressanta och något det finns gott om under årets alla veckor. En temadag kan ha instiftats för att uppmärksamma viktiga budskap. Men de kan också ha tillkommit för att lyfta fram och fira mer lättsamma och roliga ämnen.

I senaste Internetfoto nyhetsbrev uppmärksammas Tankens dag som huvudinnehåll 🙂
För att ge dig exempel på hur nyhetsbrev med temadagar kan se ut så lägger jag med senaste utskicket med Tankens dag som skickades söndagen den fjärde februari.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Tankens dag i morgon 7 februari 2024

Hmmm, Är det vi själva som skapar våra hinder och djupa problemmedan vi tar oss fram på livets bana?
Hmmm, Är det vi själva som skapar våra hinder och djupa problem
medan vi tar oss fram på livets bana?

"Temadagar Vecka 6

Det finns alltid något att uppmärksamma eller fira. I kommande vecka 6 uppmärksammas bland annat: "Tankens dag"

Nu måste det till en funderare vilken temadag som skall lyftas lite extra i Nyhetsbrevet. Kommande vecka är fylld med hela fjorton olika temadagar.

Fast det blev enkelt att välja temadag som får ta extraplats den här gången. Som koppling till förra veckans "Andningens Dag" som inleddes med att det egentligen bara finns tre saker som verkligen är viktiga och går att att äga så länge de är igång.

Den här veckan landar passligt en andra punkt i fokus.

 • Andetaget vi just drar. (Förra veckans utvalda temadag)
 • Tanken som vi just har. I veckan är "Tankens dag" som uppmärksammas onsdag den 7 februari.
 • Som magi är även redan nästa veckas temadag utvald för att uppmärksammas i nyhetsbrevet. Den dagen är en temadag som uppmärksammar den tredje av de livsviktiga sakerna som kanske är det enda man ägt och kan äga på riktigt.

Vi har i snitt 60 000 tankar varje dag. Sen att den nya dagens tankar ofta är återkommande och samma som gårdagens.

Det är bara bråkdelar av alla tankar som är nya fräscha. Ofta poppar tidigare upp per automatik från vårt undermedvetna som hämtar informationen från våra mest djupa områden.

Platsen kallas paradigm. Det är en källa där alla våra erfarenheter har samlats till en enda stor känslobank under hela vårt liv ända sedan vi föddes.

Första tiden i våra liv är man självklart helt beroende av sina föräldrar. Medan tiden går kommer kompisar, lärare och andra människor in i ens liv och är med och formar dig som person.

När många av livets pusselbitar sedan lagts på plats kan dagarna börja bli rätt lika varandra dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad osv...

Det vi upplever i nutid är resultatet av våra tidigare beslut som fattades efter vad vi tänkte då. Därför är det viktigt att ta sig en funderare på hur man vill ha det framåt i tiden. Behöver vi förändra något eller kanske mycket i livet.

Hinder och problem på livets bana

Är man hundra procent nöjd med allt i livet där varken besvärliga hinder eller djupa problem finns så är det bara gratulera.

Hinder och problemfri
Hinderslös och problemfri

Men många hamnar ofta inför att ta sig över både trassliga hinder och djupare problem. För att inte snubbla över hindren och falla djupt gång på gång gäller det att börja bli mer medveten om sina tankar och ändra dem.

Trassliga hinder och djupa problem.
Trassliga hinder och djupa problem.

För om vi låter samma tankar löpa på med automatik i samma riktning utan att göra något åt dem, då blir dessvärre resultatet detsamma. Tänk därför ut nya lösningar för att ta dig upp på hindret och klara det.

Bemästra hindren.
Bemästra hindren.

Med nytt mindset tar du dig sedan ny sats mot hindren och tar dig upp på det..

Besegra hinder och djupa problem.
Besegra hinder och djupa problem.

Där får lättare kontroll och kan enklare undvika hamna i djupare problem.

Skaparna av Tankens dag

Tankens dag firades första gången år 2010 Den här tema-dagens uppkomst står ett gäng från Gävle och Sollefteå för. Hur och varför den skapades har skaparna beskrivit i en artikel.

Anledningen till att de valde datumet är också finurligt valt. 7 Februari grundar sig till en av namnsdagarna denna dag. Och det är inte Rickard de syftar till.

Muralmålning "Fuck the World" år 2018 Flemminggatan / Kronobergsgatan i StockholmFoto Patric L / Internetfoto.
Konstverket Fuck the World, en fasadmålad blå erigerad penis på Kronobergsgatan/Fleminggatan. 180413

Längre ned finns även alla namnsdagar som gäller för veckan. Kolla in vilka som har namnsdag vecka 6, speciellt den 7 februari.

Fundera lite vad speciellt det ena namnet dagen till ära blir då datumet firas hos engelskspråkiga temadags-föjare. Har du huvudet på skaft behöver du inte fundera så mycket.

Tycker du det verkar långsökt och även vill läsa hela storyn om hur dagen kom till och varför. Läs skaparnas inlägg: Tankens dag är den 7 februari

Ett parti schack med döden och de högre makterna
Ett parti schack med döden och de högre makterna.

Leva eller Inte dö - Är det samma sak?

Skapa mindset kan vara som ett parti schack mellan djävulens advokat och de högre makterna. Vi påverkas av vår omgivning. Ord, bilder, ljud och i synnerhet dofter väcker både tankar och känslor.

Då kan man ju kanske undra ifall exempelvis det här med tidigare konstverket "Fuck the World" är med och skapar en bättre värld med sådan inställning.

Nope, troligen inte enigt mig. Ord påverkar tankar, tankar skapar känslor, känslor kan frigöra beteende, beteende leder till resultat.

Ämnet tankar blir därför väldigt intressant att hålla extra koll på. För det är väl ändå så att vi i vårt dagsläge är ett resultat av vad vi tidigare tänkt.

I vår morgondag borde det väl rimligen då innebära att den verklighet vi då uppfattar är resultaten av vad vi påverkas av och hur vi tänker idag.

Ord - Schack

Ifall vi leker lite med ord och meningar vill jag uppmärksamma dig på att hålla koll på vilken första känsla du får och ifall du tycker det finns skillnader i betydelse. Eller om meningarna betyder samma sak för dig i vart och ett i de här fraserna.

 1. Jag vill vara frisk. / Jag vill inte vara sjuk.
 2. Jag vill att det är fred. / Jag vill inte ha krig.
 3. Jag vill inte uppleva fattigdom. / Jag vill uppleva rikedom.
 4. Jag vill vara glad. / Jag vill inte vara ledsen.

Hoppas partiet skapade en del funderingar.

Minnas och glömma

Det är förstås omöjligt att minnas precis varenda tanke man haft. Men det som är så fiffigt med tankar är att många av dem inte lämnar oss även ifall vi kan tro det. Bara för vi inte minns eller bara glömt något som vi vill minnas innebär det inte att tankarna alltid lämnat oss.

Många tankar brukar bara kunna ta den mentala hissen ned till det undermedvetna regionerna och därifrån kunna dyka upp senare. Känslan "jaaa! just det" kanske du har upplevt någon gång.

I vårt undermedvetna kan dagens tankar också blandas hej vilt och poppa upp i drömmar då vi sover, Du kanske även har vaknat någon gång och känt Wow vilken morgon eller Shit vilken natt.

Kanske den nya morgonen då är ett resultat av vad du fyllde den med för kommunikation under gårdagen. Chansen till en god morgon ökar nog därför i alla fall med ord som frisk, fred, rikedom och glad.

En bra morgon är nog för de flesta säkert mycket bättre och mer önskvärd att ha med sig då vi möter den nya dagen där besvärliga hinder eller något djupare problem kanske kan dyka upp.

Så hur går dina tankar och hur är din yttre kommunikation till anda och din inre dialog inom dig själv.

Det kan väl vara något att ta sig en funderare på, speciellt under Tankens dag - 7 februari

TEMADAGAR

Speciella dagar i kalendern är intressanta. Förutom skottår och att fira högtider som jul, nyår, påsk, midsommar etc…finns mängder av både viktiga och lättsamma temadagar att uppmärksamma under årets (nästan) alla dagar.

För årets sjätte vecka finns instiftade temadagarna:

 • 5 februari - ”Nutelladagen", "Runebergsdagen”
 • 6 februari - ”Int dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning", "Safer internet day",
  "Samernas nationaldag", "Semikolonets dag"
 • 7 februari - ”Tankens dag"
 • 8 februari- ”Skogens dag", "Äggahalvans dag"
 • 9 februari - ”Vintercyklingens dag”
 • 10 februari - ”Baljväxtens dag”
 • 11 februari - ”Fastlagssöndagen", "Internationella 112-dagen", "Världsdagen för de sjuka", Int. dagen för kvinnor och flickor inom vetenskap”

Varje dag finns det något att uppmärksamma eller fira lite extra. Utöver temadagar är namnsdagar och nationaldagar också något som många gillar att lyfta fram i strålkastarljuset.

Namnsdagar för vecka 6

 • Måndag 5 februari - Agata / Agda
 • Tisdag 6 februari - Dorotea / Doris
 • Onsdag 7 februari - Rikard / Dick
 • Torsdag 8 februari- Berta / Bert
 • Fredag 9 februari - Fanny / Franciska
 • Lördag 10 februari - iris
 • Söndag 11 februari - Yngve / Inge

Nationaldagar Vecka 6

 • 6 februari - Niue
 • 6 februari - Nya Zeeland
 • 6 februari - Samernas nationaldag
 • 7 februari - Grenada
 • 11 februari - Japan"

I nyhetsbrev med veckans alla temadagar finns som du ser även veckans alla namnsdagar och nationaldagar i punktlista. Kommande söndag kommer nytt nyhetsbrev. Då med fokus på "Alla hjärtans Dag"

Fler ämnen i Internetfotos Nyhetsbrev

Brevporto 15 kronor
Det finns alltid något att uppmärksamma eller fira. Prenumerera portofritt på nyhetsbrevet och bli uppdaterad.

Det kan även komma nyhetsbrev fler dagar. Som prenumerant på nyhetsbrevet kan du även bli uppdaterad med intressanta spaningar på hundämnen och andra utvalda pressbevakningar.

Mälarhöjdsbadets kraftledningstorn fälls och faller i rätt riktning.
Tidningen Energi beställde bild och fick ett utskick med länk till webbplats där alla magasin finns att läsa.

Dessutom när en verksamhet nyttjat Internetfotos tjänster får de ett utskick i nyhetsbrevet. Kanske verksamhetens tjänster, produkter och budskap kan intressera dig, oavsett om du är privatperson eller har marknadsansvar i en verksamhet.

Kommande söndag kommer nytt nyhetsbrev.
Då med fokus på "Alla hjärtans Dag"

Hjärtan som bultar....
Hjärtan som bultar....

Häng med du också
👍 🔗-Här börjar du Prenumerera
på Internetfoto Nyhetsbrev
-🔗

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.