Skärmdump ubåt Nautilus
Skärmdump ubåt Nautilus från SVT-play serien "Utredningen".

Verklighetsbaserad serie i 6 avsnitt om ubåtsfallet där Svenska frilansjournalisten Kim Wall år 2017 mördades ombord på en dansk hemmabyggd ubåt.

Utredningen handlar om danska polisens arbete att utreda vad som hände Kim Wall

Brottsutredningen fokuserar på att finna hennes kropp som saknades vid bärgningen av den sänkta ubåten Nautilus UC3 byggd av Peter Madsen. Personen som sedermera dömdes för mordet på henne.

Danska polisen gör ett väldigt bra arbete. De hamnar dock i ett tidspressat läge. De måste hitta kroppen för att kunna åtala den häktade Peter Madsen och fälla honom för mord. Öresund är stort område och dykarna vet inte var de ska leta.

Svenska liksökhundarna Ben, Ace och Cross

Skärmdump liksökhund
Skärmdump liksökhund från SVT-play serien "Utredningen"

Efter många dagars sökande utan resultat beslutar sig chefen för danska polisens mordkommission i Köpenhamn Jens Møller att pröva något som den danska polisen saknar. Jens kontaktar sina kollegor i Sverige och ett hundförarteam som bistår med liksökhundar ansluter i letandet.

Resultatet blir att på den 19 sökdagen får en av de svenska liksökhundarna vittring och markerar träff. Men är det rätt plats?

SVT Play

Kolla in serien om brottsutredningen om ubåtsfallet och se första avsnittet. Serien första avsnitt visas fram till och med 1 maj 2021

Till del 1: Utredningen

pst... En ledtråd är i alla fall de tre svenska polishundarna Ben, Ace och Cross Tre polishundar som tilldelades utmärkelsen till årets polishund 2018

Prisutdelningen gjordes på Hundmässan, Stockholmsmässan i Älvsjö den 8 december 2018

Ben, Ace och Cross
Ben, Ace och Cross © Foto Patric Lindén / Internetfoto

Fler inlägg om polishundar på Internetfoto

Polishundar

Dela till ditt nätverk

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...


Enkelt, Kryssa bara i prenumerera när du gör Hund-ID kortbeställningen. Prenumerationen bekräftar du sedan smidigt via bekräftelsemejlet som skickats till dig.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn