Många tog med sina vovvar till Guldbron
Stina på Guldbron

Guldbron invigdes 25 oktober kl 12:00 av Kung Carl XVI Gustaf, Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle

Kunglig invigning Guldbron
Kunglig invigning.

Invigningen av Guldbron sändes som digitalt online-event. Fast det fanns en hel del människor på plats och många hade även tagit med sig sina vovvar. Under ceremonin var bron fortfarande stängd medan kameror levererade digital sändning.

Sigge ville kolla
Sigge ville kolla.

Tibetansk Spaniel / Shih Tzu

Sigge 7 år hade kommit med husse och matte till stan för att kika lite på plats men fick göra det genom byggstängsel. Han är en blandis mellan Tibetansk spaniel och Shih Tzu och är otroligt kelig och som så klart ville hälsa.

Sigge är en aktiv vovve som får hänga med på mycket, speciellt cykelturer både travande bredvid och i cykelkorg. Favoriten är efteråt då de brukar stanna till och fika på ett stamställe och där han får sig en korv. Det uppskattas högt.

Kerstin med Hammarbytröja
Guldläge för Bajen

Fransk Bulldogg

På söder finns det många Hammarbyare. En av dem är franska bulldoggen Kerstin som är 12,5 år. Dagen till ära hade bajentröjan kommit på. Guldvovve, Guldbro och Bajen. De é guld 🙂

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Kul också att hennes matte berättar att Internetfoto tidigare även fotat Ragnar, en fralla som Kerstin är moster åt. Han plåtades på ett spontant vovvemöte sommaren 2016 i Humlegården.

Stina, paria
Med koll på människor.

Pariahund

Stina som är en pariahund var också på plats och tassade på guldbron med husse. Hon är 7 år och är en pariahund. En urhundsras som betecknas som primitiva. Stina kommer från Thailand men har bott större delen av sitt liv i Sverige. Hennes främsta egenskaper som jag uppfattade hennes husse berätta är att hon är extremt duktig på att läsa av människor.

Guldbron från Kina är nu invigd

Zhenhua 33 och tysk ubåt
Under ytan händer....

Guldbron är tillverkad i Kina och det krävdes ett rejält stort nedsänkningsbart specialfartyg som fraktade bron och som anlände Stockholm Slussen den 11 mars 2020

Utöver enorma kinesiska fartyget Zhenhua 33 som kan sänkas under ytan låg även en tysk ubåt lite diskret vid kaj intill Stadsgårdskajen. Hmm! Undrar hur det tillfället har skapats. Det förtäljer dock inte den här historien. Men visst är det ändå lite spännande, eller hur?

Första över Guldbron
Gyllene ögonblick

Nu har bron i alla fall den 25 oktober 2020 haft en kunglig invigning. Efteråt öppnades brons ena sida för allmänheten och där de första nu kunde gå över från Gamla Stan till Slussen på den nya Guldbron.

Dela gärna det här...
Nyhetsbrev

annons