Villa och trädgårdstips
Bo Rappne visar bildspel © Foto Patric Lindén / Internetfoto

Bygger du nytt eller är på väg att renovera villan finns en hel del tips att få på Stockholms Villamässa i Kistamässan som pågår mellan 6-8 april.

Många smarta villa och trädgårdslösningar till det mesta mellan skorsten och jord finns att ta del av i helgens villamässa.

De som kändes mest dominerande var trädgårdsföretagen som var riktigt många. De visade allt från frö till planta och mycket trädgårdstillbehör.

Frövägg
Växtfrövägg

För de mindre och kommande trädgårdsmästarna finns det prova på odla. Barnen får en liten kruka som de sår med krasse, krukan får de sedan ta med sig hem och se när krassen gror.

Barn sår krasse på villamässan
Barnpyssel

Trädgårdsexpert

Mässans första gäst på scenen var trädgårdskändisen Bo Rappne. Han berättade inför stor publik om växthus och hur du lyckas med odlingar i dessa. Bland de viktigaste tipsen som gavs var att hålla koll så rätt temperatur hålls vid alla väderlekar och att odla i krukor.

Bo Rappne
Bo Rappne, Trädgårdsexpert

Bosses främsta tips nr 2

Odling direkt i marken brukar kanske klara sig i ett eller två år säger han, sedan är risken hög att du måste börja det tunga jobbet att gräva ut mycket av markjorden och ersätta den med ny. Största anledningen till det beror på risken då en planta drabbats av någon smitta sprids problemet i jorden väldigt fort och till slut har hela odlingen drabbats.

Då odlingen sker i krukor blir arbetet enklare att byta jorden snabbt utan att de andra plantorna påverkas.

Trädgårdstips
Främsta trädgårdstipsen

Avslutningsvis berättar Bosse att han har en liten hemlighet och plockar upp sin smartphone och säger att han APP kollar temperaturen i sitt växthus var han än är.

Bo Rappne kollar APP
R-app-ne håller koll på temperaturen.

Helt okej mässa, fast Internetfoto tycker det även borde ha funnits utställare med fiffiga energilösningar inom solpaneler och LED belysning.

Dela gärna det här...

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn