Extern hårddisk för backup.
Extern hårddisk för backup.
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Är oturen framme och din hårddisk kraschar så är en fullständig backup nödvändig om du vill komma igång snabbt och fortsätta med ditt arbete.

Automatisk backup för att återställa dokument och program

En fiffig lösning i MAC är Time-machine och en extern hårddisk som scannar och uppdateras med allt som görs på datorn.

Råkar du slänga en bild, dokument eller annat är det bara gå in programmet och leta i den säkerhetskopia filen finns med i. Den här lösningen är kanon då det handlar om att återställa dokument och program.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Ifall hårddiskkrasch är ett faktum måste du dock installera om operativsystem och få till alla konfigurationer med all annan hårdvara som är kopplat till din dator, det vill säga skrivare, router med mera

Fullständig Backup

Vill du verkligen underlätta en återställning ifall du hamnat med en kraschad hårddisk så behöver du göra en fullständig backup där du får med operativsystemet och alla viktiga systemfiler.

Med en sådan backup kommer du kunna starta datorn från externa hårddisken i exakt den miljö då kopieringen skapades. Du har med alla filer och behöver inte installera om operativsystem och börja om från början med det.

Den här kopieringen tar sina timmar att göra och behöver en extern hårddisk med minst samma GB/TB som den hårddisk som ska kopieras. Min dator är på 1 TB och för mig tog 660 GB kopiering runt 10-11 timmar att kopiera över till externa hårddisken.

En fullständig backup rekommenderas göras varje halvår, medan den enklare backupen med Time-mashine ligger och scannar hela tiden.

För att få plats både med fullständig backup och de automatiska Time-mashineuppdateringarna valde jag externa hårddisken "My Book Studio" med tre TB hårddisk. Tyst, snabb och som passar jäkligt bra bredvid MAC:en.
När disken blir full raderas de äldsta backuperna allt eftersom för att ge plats för de nya.

För att skapa fullständig backup använder du: ”Skivverktyg” som finns i mappen verktygsprogram.

En bra länk till en sida som beskriver hur du gör kan du läsa hos: Macguiden

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.