Gränskontroll
Gränskontroll (Bild Internetfoto)

SVT 1- Dokument inifrån. Första delen av två. Avsnittet handlar om valpköpet.

Älskade Smuggelhund är en dokumentär filmat av Jonny von Wallström. När Jonny börjar undersöka varför familjens hund dog innan den fyllt tre år blev det starten på en historia som ledde honom in på en smutsig bransch med hänsynslösa valpfabriker, korrupta veterinärer och oseriösa hundförsäljare.

Dokument inifrån Älskade smuggelhund sänds 5/11-19 klockan 21:00. Första avsnittet kan även ses på SVT Play fram till och med 30 oktober 2020 Se första avsnittet: Valpköpet

Dela gärna det här...

2 Kommentarer

  1. Jag anser att det är fruktansvärt och det skär i hjärtat när jag ser hur djur blir behandlade. Tikarna utnyttjas till max och de får inte ”vara” med sina valpar så länge de behöver det dvs tills de själva börjar stöta bort dem och valparnas grundtrygghet (tiken) tas ifrån dem allt för tidigt.. de behöver dia. Sedan att förlöses med kejsarsnitt (av reportaget att döma så troligast görs det utan en riktigt veterinär som använder bedövning och rena verktyg ..usch ). Jag har själv tagit hand om en tik som fick valpar så jag tror att jag vet vad de behöver och mår bra av.. jag gjorde det inte för att tjäna pengar och jag såg till att valparna verkligen hamnade hos personer med bra karaktär,, dvs att hundarna ska bli en familjemedlem eftersom det var drevrar och folk använder dessa mest för jakt och på så vis kan de tyvärr lätt hamna ute i en hundgård.. Jag ska absolut dela detta reportage och jag hoppas att människor slutar att köpa smuggelhundar,, att de hellre betalar en slant så att djuren förhoppningsvis har det bättre- men tyvärr är så många känslokalla och det är pengar som styr 🙁