Flera husdjur på varje båtresa från Polen till Nynäshamn
Många människor från Ukraina som har med sina husdjur.

Polferries anländer Nynäshamn från Gdańsk 6 dagar i veckan. Nu när stora mängder människor flyr kriget i Ukraina kommer många till Sverige och har med sig sina husdjur.

Idag kl 12 anlöpte Polenfärjan Wawel till Nynäshamn. På färjan fanns flera husdjur. När fartyget öppnade landgången klev bland andra en äldre man av färjan med sin hund. Med krycka och korta steg tog de sig ned för trapporna till kajen.

Äldre man och hund polenfärjan
Äldre man och hans hund stiger av färjan Wawel i Nynäshamn

Från kajen gick de sedan vidare mot terminalen för tullklarering. De husdjursägare som hunnit och kunnat få med sig all dokumentation för sina husdjur kan gå igenom som vanligt.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...
Äldre man och han s hund på kaj
På svensk mark efter flykt från Ukraina
Yorkshireterrier och dokumentation
Pappershantering

Saknas någon handling eller är bristfällig behöver hunden, katten eller annat husdjur fortsätta till veterinär som finns på plats för kontroll och vidare åtgärd. Exempel på åtgärder kan vara att id-märka omärkta djur och vid behov kontrollera antikroppar etc..

Man och hund på väg för några extra tester
Man och hund får vägledning till några extra tester.

Vi får önska och hoppas att den äldre farbrorns vovve klarar testerna. För hunden kanske är någon mannen har släppt allt annat för att kunna ta med sig den undan krigets alla grymheter.

Djurambulansen
Djurambulans vid färjeterminalen i Nynäshamn.

Djurambulans är med på plats i Nynäshamn ifall djur behöver transporteras till så kallad isolering under officiell tillsyn. Detta görs vid fall då ett djur inte är vaccinerad eller har för låg antikroppstiter och inte är säkra nog att ha i hemmiljö och därför kommer behöva tillbringa en tid i lokaler som Jordbruksverket har godkänt för ändamålet.

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.

Internetfoto Nyhetsbrev

Prenumerera och bli uppdaterad med spaningar på hundämnen, utvalda pressbevakningar och fotouppdrag som kan vara intressant och gynnsamt för dig.

Anslut dig du också

* Obligatoriskt fält

Jag samtycker till att mottaga "Nyhetsbrevet från Internetfoto " med Internetfotos integritetspolicy.

Du kan när som helst avbryta prenumerationen genom att klicka på länken i sidfoten i utskicket Internetfotos Nyhetsbrev. För information om sekretesspraxis, besök Internetfotos integritetspolicy på https://www.internetfoto.se/integritetspolicy/

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Intuit Mailchimp

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn