tunnelbana
Det kan och är ofta trångt på t-banestationer

Att ta med hunden på t-bana fungerar alldeles utmärkt. Några saker som kan vara bra att tänka på, speciellt då vovven eller du är ovan i tunnelbanemiljöer.

Se alltid till att hunden är med dig på rätt sida om dörrarna. Det är ofta trångt på perronger och i vagnar. Det blir livsfarligt om ni separeras på varsin sida om dem när tåget åker iväg. Håll därför hunden alltid framför dig i kort koppel när ni kliver av eller ombord på tåget.

Dessutom kan ett långt koppel bli snubbeltråd för någon annan, och det är inte bra att trilla på en perrong där fallet kan hamna ned på spåret.

Vid spärrarna är det också bra att låta hunden gå först. Spärrarna slår igen ganska snabbt och hårt. Hamnar hunden i kläm där så är risken stor att den gör illa sig eller blir ordentlig rädd. Låt därför vovven även gå först genom spärrarna.

tunnelbanan
Pete och Wilma vid spärrarna Fridhemsplan T-bana.

Använd trappor eller hiss när ni ska ta er ned eller upp från perrongen. Måste ni åka rulltrappa, bär hunden och se till att kopplet inte släpar och kan fastna.

hund i rulltrappa
Bär hunden i rulltrappan.

När ni kliver ombord på t-banevagnen, se till att ni kommer ombord där hundar är tillåtna. Klisterdekaler är uppsatta vid dörrarna. Sen är det bara tuffa runt och gilla läget som exempelvis Chelsea och Rupert gör som kopplar av på hemfärden efter en dag med strandbad.

tunnelbanan
Chelsea och Rupert en solig dag på t-banan.

Till hundar som soliga och varma sommardagar inte kommer iväg till något bad är tipset att komma ned på en svalkande perrong som station Karlaplan.

8-åriga boxern Leo ser ut att njuta i den svala temperaturen som finns långt där nere under jord.

tunnelbanestation
Boxern Leo gillar svalkan i underjordstationen Karlaplan.

Läs även tidigare inlägg om var hunden är välkommen i vagnen: Åka tunnelbana med hund

Dela gärna det här...

1 kommentar