Länsstyrelsen Skåne flagga
Länsstyrelsen Skåne

Tidigare fattade beslutet om omgående avlivning av 14 hundar ersätts nu med försäljning. Detta efter dom från Förvaltningsrätten Malmö

Länsstyrelsen Skåne meddelar att de inte kommer överklaga domen om försäljning istället för avlivning av de 14 hundar som den 14 september 2021 omhändertogs vid Lernackens tullstation intill Öresundsbron i Malmö.

Länsstyrelsen beslutade 28/9-21 om omgående avlivning. Beslutet fattades av länsassessor Anna-Britt D Adell efter föredragande av länsveterinär Leif Felton

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Domstol

Entré Förvaltningsrätten Malmö
Entré Förvaltningsrätten Malmö

Förvaltningsrätten Malmö fick dock in överklagan om beslutet i sista stund innan sprutorna hann släcka hundarnas liv. Vovvarna kunde därmed få leva vidare tills att deras öde prövats i domstol.

Den 21 februari 2022 kom så ett avgörande från Förvaltningsrätten. Domstolen meddelade dom där det framgår att Länsstyrelsen Skånes tidigare beslut om avlivning skall ersättas med beslut om försäljning.

Ingen överklagan

Anledningen till att Länsstyrelsen Skåne nu inte överklagar domen är enligt länsstyrelsen att de konstaterar att Förvaltningsrätten Malmö inte prövat förhållandet som gällde vid omhändertagandet, utan läget som gäller nu när hundarna har stått uppstallade flera månader och därmed saknar grund för Länsstyrelsen att överklaga säger Henriette Bonde Nordström, enhetschef/Djurskyddsenheten

Bonde Nordström uppger också i mejlet till Internetfoto att länsstyrelsen nu kommer sälja hundarna efter den process myndigheten alltid använder sig av för att välja köpares är lämpligast.

Läs tidigare artikel på Internetfoto: Avlivning skjuts upp igen för de 14 hundarna

Dela till ditt nätverk

Var med och stötta Internetfotos fristående mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete med undersökande fotojournalistik till förmån för hundars välmående och samverkan med människor.

Din gåva stöttar bland annat till:
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn