Pengar eller kontantlöst samhälle
Money, Money Money - must be....

Kontantlöst samhälle och butiker med självscanning med minimalt med personal kanske inte är så himla fiffigt.

Pengar eller kontantlöst samhälle är nog en sak att fundera ett varv till innan de fysiska pengasystemet ersatts med endast ett digitalt system.

Tidigare ikväll när jag var till affären såg jag en liten flicka på 5-6 år. Hon hade stannat vid en glassbox och satte sin hand i byxfickan och tog upp en lite näve slantar som hon la upp för räkning.

Glassen och lite smågodis låg bredvid. Hon började räkna sina pengar och fick börja om ett par gånger. Till slut kom hon fram till att mynten inte riktigt räckte till. Det syntes verkligen att hon tänkte och överlade med sig själv.

Efter en stund lade hon tillbaka ett par valda varor som inte kunde köpas. Glassen och det andra godiset fick det bli. Jag stod och tittade en liten stund och hon såg rätt nöjd ut även fast hennes slantar inte räckte fullt ut.

Sen slog det mig vad hade den här lilla tjejen gjort ifall vi hade ett kontantlöst samhälle och självscanningskassor. Hur skulle hon då kunna räkna och öva på att handla för att skapa känsla över pengar. Vad tycker du?

Ska mynt och sedlar få finnas kvar?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Dela gärna det här...