Svampen Stureplan 6
Svampen Stureplan 6

SVT 1 - Dokument inifrån om smuggelhundar och oseriös handel med valpar. Hundar ofta med sjukdomar som många gånger leder till döden.

Stureplansligan är del 2 av 2 i dokumentären ”Älskade smuggelhund” I avsnittet har filmaren Jonny von Wallström hört om en liga som säljer många smugglade valpar i Sverige.

När de börjar undersöka uppgifterna leder de filmteamet till en adress på Östermalm i Stockholm.

Dokument inifrån Älskade Smuggelhund ” Stureplansligan” sänds på SVT 1, tisdag 12 november kl 21:00.

Stureplan
Stureplan

I första avsnittet ”Valpköpet” var filmaren Jonny von Wallström bland annat på marknader i Polen och med dold kamera filmade personer som driver hundhandel där hundarna inte är vaccinerade eller har rätt ålder för att skiljas från mamman men som ändå kan få utfärdade EU-pass av korrupta veterinärer.

Avsnitten kan också ses på SVT play

Länk: Del 1, Valpköpet (Kan ses fram till 30 okt 2020 kl 22:59)
Länk: Del 2, Stureplansligan (Kan ses fram till )

Dela gärna det här...

1 kommentar

  1. Såg just avsnittet på SVT play. Det är förfärligt och tragiskt att valpfabriker ens existerar. Om människor som ska köpa valp kontrollerar så mycket som möjligt att hunden har ordentlig och frisk bakgrund så kommer svarthandel och smuggelhundar att till slut upphöra.

    Låt dig aldrig luras av oseriösa hundsäljare som sätter en söt valp i knät när du är där för att titta på den. Utan kräv hundens dokument med bakgrund, se även till att vara i valpens hemmiljö där tiken finns. Gynna aldrig hundförsäljning där det finns risk att din blivande familjemedlem på tassar riskerar att dö på grund av eventuella smittor, infektioner eller oupptäckta inre skador.

    Då kommer den oseriösa handel med korrupta veterinärer och oseriösa säljare att till slut upphöra. Har du sett den här serien och vad tycker du ?