Tåg till Göteborg för myndighetsfoto till bildarkivet och på hundskulpturer
Sveriges Domstolar

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Göteborg blev Internetfotos första resmål i syfte att att fota dagsaktuella och kommande hundämnen runt om i hela landet.

Med tåg till Göteborg åkte jag dels för att fota stadens hundskulpturer som det finns en hel del av. Den andra anledningen var att fota arkivbilder på myndigheter för att ha genrebilder till artiklar som mycket kommer handla om de hundar runt om i Sverige som hamnar i det svenska rättssystemet.

Domstolar, Länsstyrelser och andra myndigheter är bra bildmotiv för att illustrera sådana artiklars innehåll. Arkivbilder som beskriver redaktionellt material då det är dags att belysa rättsprocesser inom djurskydd och annan myndighetshantering gällande hundar.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

Polishuset i Göteborg

polishuset Göteborg
Entré Ernst Fontells plats

Myndighetsfotandet började minst sagt lite krångligt. Visst har jag förståelse att Polismyndigheten kanske är på tårna just nu med allt som händer och sker i vårt samhälle. Dyker det då upp en person med kamera runt ett polishus och börjar fota runt är det klart att de vill höra sig för vad som pågår.

Men det gick bra. Lugnt och sansat samtal med säkerhetspersonal om mitt syfte varför jag var där med kameran. Dessutom presslegitimerade jag mig för att styrka mitt motiv till min förklaring om arkivfoto för bilder till kommande artiklar om exempelvis hundsmuggling som är ett omfattande problem.

Göteborgs Tingsrätt

Entré Göteborgs Tingsrätt
Entré Ullevigatan 15

Kommuner som Göteborgs Tingsrätt omfattar är Göteborg, Härryda, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö. Tingsrätten är den första domstolen en person kommer i kontakt med vid brottmål. Göteborgs Tingsrätt ansvarsområde berör 792 495 invånare enligt information på Wikipedia den 27/10-21

Kammarrätten i Göteborg

Kammarrätten Göteborg
Entré Stora Nygatan 21

Kammarrättens vanligaste måltyper är skattemål, socialförsäkringsmål, olika tvång mot person och mål mot socialtjänstlagen. Det var bara ett kort urval av många andra måltyper som Kammarrätten handlägger.

Hovrätten i Göteborg

Entré Hovrätten Göteborg
Entré Packhusplatsen 6,

I Göteborg finns även Hovrätten och är en domstol som täcker in västra Sverige. Göteborgs Hovrätt är en av Sveriges alla sex Hovrätter.

Hundskulpturer i Göteborg

Skulptur Skärgårdsfiskare och Barilla
Skulptur Skärgårdsfiskare och Barilla

Göteborg är en otroligt hundtät stad vilket gillas starkt av mig. Så det blir absolut återresor till Götet för att skapa spontana vovvemöten. Artikel om hundskulpturerna kommer också inom kort.

Nytt fotouppdrag i annan stad

Fast först har jag en ny tågresa redan i natt. Mer om vad ämnet handlar om måste jag hålla lite grann på. Men pressleg är nog säkrast att ta med. Du kommer i alla fall absolut få veta, oavsett om uppdraget lyckas eller om det tar en annan vändning och slirar ned i diket.

Så häng på. Följ internetfoto på Facebook, RSS prenumerera eller besök sajten internetfoto.se med jämna mellanrum så lär du få veta vad det handlar om.

Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn