Nya hem för de tidigare 14 avlivningshotade hundarna
Aima,, Liza och Liz
Intresserad av bilderna?Bilder för webbpublicering.
Kontakta Internetfoto för pris och villkor.

Elva av de fjorton avlivningshotade hundarna som den 14 september 2021 omhändertogs vid tullen har nu fått nya hem.

Tre av tidigare 14 avlivningshotade hundarna som nu fått nya hem är taxen Aima, Cocker spanieln Liza och labradoren Liz. Nu kan de äntligen få vara ute efter ha suttit isolerade mellan 14 september 2021 och 21 februari -22

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Detta efter de omhändertagits i tullen vid Öresundsbron och Länsstyrelsen Skåne beslutade att de omgående skulle avlivas eftersom de misstänktes vara smuggelhundar.

Men avlivningsbeslutet överklagades i sista stund och verkställandet sköts upp i väntan på att ärendet behandlats i domstol. Till slut kom avgörande i Malmö Förvaltningsrätt som den 21 februari 2022 förordnade att Länsstyrelsen Skånes beslut om avlivning skulle ersättas med försäljning.

Möte med Aima, Liza och Liz

Internetfoto fick möjlighet den 26 mars att möta upp de tre ägarna till Aima, Liza och Liz. Hundarna var otroligt fina både mentalt och fysiskt. Trots att de i ett halvår varit isolerade i en smittskyddsanläggning medan rättsprocessen pågick ifall de skulle avlivas eller få fortsätta leva.

Liza, Cocker spaniel
Lyhörd och riktigt duktig i inkallning.

Det sistnämnda alternativet ser ut att vara det absolut rätta. Vilka fantastiska individer de här tre hundarna är. Liza har verkligen funnit sin nya ägare. Matte berättar att Liza älskar att leka med boll.

Liza gillar hämta bollar
Gillar att hämta boll när matte kastar långt.

Dessutom visar Liza hur duktig hon är i inkallningen. Hon ger också intryck att vara väldigt lyhörd och kontaktsökande med sin matte. Verkligen roligt att se.

Liza bra kontakt med förare
Bra kontakt mellan vovve och förare.

Länsstyrelsen Skåne

Den 23/3-22 svarade Länsstyrelsen Skåne Internetfoto hur det ser ut i dagsläget för hela ärendet med de 14 hundarna. Länsstyrelsen har omplacerat elva hundar och de tre sista som är kvar är på gång att få nytt hem de också berättar Ola Svensson, enhetschef.

Priserna har varit mellan 8 000 – 15 000 kr och det har varit drygt 60 personer som visat intresse att bli ägare till någon av de här hundarna. Innan leverans har hundarna veterinärbesiktats, vaccinerats och avmaskats. En hund kastrerades.

Aima, Liza och Liz heter idag något annat.

Läs Internetfotos tidigare artikel: Här är de 14 avlivningshotade hundarna

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.

Kolla in Internetfotos eventkalender och prenumerera du också

RSS prenumerera på Eventkalendern Prenumera på Eventkalendern

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn