Svante och Tussla badar på Mariatorget
Okej, jag är beredd att hämta mackan.

Staffen Svante och Jack Russel Tussla är goda vänner och badar i fontänen på Mariatorget.

Svante och Tussla är två hundar som är tidigare privat omplacerade eftersom båda deras förra ägare inte kunde ta hand om dem. Trots att deras nuvarande ägare också lever i utsatthet där hem och mat för dagen är en överlevnadskonst så har de det bra.

Med mycket kärlek och få vara tillsammans verkar de här hundarna ändå vara glada och se ut att må väldigt bra. Även om tillvaron för ägarna är rätt hård så är vovvarna deras sanna ögonstenar och har levt länge hos dem.

Svante är 11,5 år och kom till sin nya husse för över nio år sedan och har nästan aldrig varit sjuk. Tussla 11 år är även hon en pigg seniorvovve som levt många år hos sin matte.

Föredrar bad framför dusch. Så det var lite lurigt läge på mackan.

Tillsammans tycker de om att bada trots att de är äldre vovvar båda två. Det var Svante som en gång i tiden introducerade Tussla att komma i vattnet. Vid dagens bad sätter Svante fart efter sin frallasmörgås som husse tagit fram och använder som boll. Svante springer ut i fontänen och hämtar den och kommer upp på torra land och njuter av tuggan.

Gentlemannen Svante

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Tussla är mer för en pinne som kastas ut. Svante hämtar den eftersom Tussla både är kopplad och inte överförtjust att ge sig ut i den sprutande fontänen. När han han hämtat pinnen lämnar han över den till henne som en riktigt gentleman.

Jag badar lite lagom.

För att få ihop det i livets pussel är både Tusslas matte och Svantes husse så tacksamma för att den ideella föreningen Scala Hundhjälp finns. De samlar in foder och tillbehör från djurbutiker som de sedan skänker till de som behöver hjälp.

Du som vill hjälpa Scalas Hundhjälp att hjälpa människor i utsatthet och som är hundägare. Klicka in och se vad du kan göra. Länk: Scalas Hundhjälp

Dela gärna det här...