Taxi Kurir mässmonter Hjultorget, Kistamässan.
Taxi Kurir mässmonter Hjultorget, Kistamässan.

Hjälpmedelsmässa den 23 och 24 maj med fokus på hjälpmedel till människor med aktiv livsstil trots olika funktionsnedsättningar.

Taxi Kurir
Taxi Kurir marknadschef Kenneth Holm i samtal med kund.

Taxi Kurir Stockholm hade monter i anslutning till mässans aktivitetsplan där besökarna kunde prova på olika sporter som curling, rullstolsrugby, tennis och mycket annat.

En annan häftig aktivitet att testa på var att simulatorflyga segelflygplan. Känslan var riktigt skön då man VR-flög under Golden Gatebron och över staden San Francisco.

Taxi Kurir Stockholm Rullstolstaxi

Eftersom utbudet av handikappsporten ökar så ökar även transporterna. Hjälpmedlen blir också bättre och smidigare som gör att personer med funktionsnedsättningar får möjlighet till ett aktivare och friare liv att röra sig i samhället.

Självklart vill rullstolsburna människor då också kunna ta en taxi under dygnets alla timmar. Shopping och sena nätter på stan ska givetvis kunna göras även om man sitter i rullstol.

Anledningen att Taxi Kurir Stockholm deltog på Hjultorget är att bolaget har en bra satsning på att även kunna erbjuda rullstolstaxi utöver samhällsbetalda färdtjänstresor.

 VW Caddy och Fordbuss

Många rullstolsburna tycker även om att få åka med personbilskänsla. Då är VW caddyn en riktigt omtyckt bilmodell som rymmer en person i rullstol och har fyra andra passagerarplatser.

För större elstolar och elskotrar finns bussmodeller med ramp som personen kommer in smidigt i fordonet.

Trappklättrare

Ibland händer det att adresser har trapphinder. Då finns möjligheten att beställa fordon med trappklättrare. De förarna har utbildads vidare i tjänsten att köra rullstolsburna personer som behöver hjälp att klara trappor.

Taxi Kurirs rullstolstaxi går att beställa på telefon och via Taxi Kurirs webbplats Rullstolstaxi

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn